Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Kobz3

Уклін та шана Кобзарю

9 березня 2019 року українська спільнота відзначила 205-ту річницю від дня народження талановитого українського поета і художника, прозаїка і етнографа, видатного сина українського народу Тараса Шевченка.

Тарас Григорович писав: "Історія мого життя складає частину історії моєї Батьківщини". Ці слова найточніше підкреслюють зміст його життя і творчості. Безсмертні твори, велика мистецька спадщина стали дорогоцінним надбанням української культури, золотим фондом всенародної культурної скарбниці світу. Василь Стефаник - український письменник, закликає: “Читайте Шевченка, а там створена вам ціла проява, історія і душа українського народу. Там є найкращі скарби українського народу. І доки наш народ за своє визволення боротися буде, доти той кріпацький син стоятиме перед очима нашими, ваших дітей, внуків і правнуків. Там для всіх мільйонів українського народу велика книга мудрості, книга любові до України.”

Працівники бібліотеки Ладижинського коледжу ВНАУ долучилася до вшанування великого сина українського народу Тараса Шевченка, запропонувавши своїм користувачам взяти участь у Шевченківських читаннях.

Про Шевченка як про великого Пророка та духовного лідера нації сказано і написано уже досить багато. Але з плином часу постать Кобзаря набуває дедалі більшої значущості у свідомості українців. Як сказав Д. Донцов: «Про Шевченка треба нині не на святах промовляти, а кричати на перехрестях, щоб як дзвін тривоги калатало його слово».

Тож у ці дні студенти Ладижинського коледжу ВНАУ активно брали участь у традиційних Шевченківських читаннях. Як і щороку, працівники бібліотеки оголосили студентам дату конкурсу читців поезій Шевченка, а студенти самостійно обирають її і самостійно вправляються у декламаторській майстерності. Такий підхід до конкурсу дає можливість насолодитися багатогранним Тарасовим словом: ми бачимо Шевченка і як поета-мрійника, і як поета-бунтаря, і як поета-пророка. Приємно, що з кожним роком читців поезій Шевченка стає все більше, конкурс щороку набирає серйозніших обертів, студенти вивчають напам’ять не тільки поезії, а й цілі поеми великого Кобзаря.

Так, Іванна Іванченко з групи Е-12 дуже виразно прочитала напам’ять вірш "Розрита могила", вона також являється переможцем Гайсинського районного конкурсу декламаторів, де й посіла І місце.

Kob2a

Також хочеться виокремити студентів групи І-11 Зельниковa Сергія, Ляховченко Тетяну та Ольхову Софію, які зіграли сценку з твору "Катерина".

Kobzt

Ну й, безумовно, окрасою свята стала гра на бандурі студенки групи Б-11 Денисюк Тамари, яка виконала: "Реве та стогне Дніпр широкий" та "Зоре, моя вечірняя". Студенти мали можливість почути голос бандури, всі були в захваті.

Kobz1

З уст учасників звучали різні за змістом і направленістю поезії Т. Г. Шевченка, що не змогли залишити байдужим жодного слухача. Наша молодь іще раз довела, що вона не тільки інтелектуально та естетично розвинена, а ще й досить талановита. Тож дякуємо усім, хто подарував нам незабутню екскурсію у поетичний світ Кобзаря.

Kobz4

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}