Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Dn vn 1

З Днем народження, рідний університет!

8 жовтня на всю велику дружню родину Вінницького національного аграрного університету очікувала грандіозна подія – відзначення 39-ї річниці від Дня народження університету! Святкування супроводжувалося щирими привітаннями, креативними фотозонами, цікавими, пізнавальними і, навіть, смачними презентаціями від учасників освітнього процесу.

Гарний подарунок для Вінницького національного аграрного університету – благополуччя і перспективність коледжів, що входять до його структури. Щиро радіє університет їх успіхам і здобуткам! Відокремлений структурний підрозділ «Ладижинський фаховий коледж ВНАУ» серед цієї славної когорти чи не найкращий!

Dn vn 2

Наукова робота схожа на обробку дорогоцінного каміння. Чим довше і наполегливіше працюєш, тим більше граней отримуєш і тим досконалішим виходить результат. Відокремленому структурному підрозділу «Ладижинський фаховий коледж ВНАУ» пощастило – він виплекав багато науковців, висококласних спеціалістів безмежно відданих своїй справі. Високі наукові звання, численні монографії та навчальні посібники, значні досягнення в області культури та спорту серед адміністрації, викладачів і студентів є красномовним тому свідченням. Коледжу є чим пишатися!

Представлення відділень коледжу, виставка картин студентів і працівників коледжу зачаровували присутніх своїм різноманіття.

Художні колективи коледжу постійно демонструють нові творчі здобутки, заряджають високою духовною енергією, натхненням, любов’ю до прекрасного!

Цінуючи та відтворюючи минуле, ми водночас зберігаємо красу і неповторність українських традицій для нащадків. Справжньою окрасою свята ВНАУ стала творча експозиція українських старожитностей підготовлена нашим коледжем.

Стародавня хата ніби відчиняє двері в інше століття. Он, у кутку, стоїть дерев’яна прядка – традиційне знаряддя праці українських ґаздинь. Вишивані рушники, подушки та одяг, оздоблена малюнками піч, добротна красуня-скриня та безліч робочого реманенту можуть багато розповісти про працелюбних господарів тих старих добрих часів. Колись в таких хатах вирувало життя. І хоча сьогодні, для молодого покоління, подібне облаштування побуту є незвичним, неможливо пройти повз цієї автентичної краси без ностальгічної туги, що протягнулася ниткою національної спадковості між минулим і прийдешнім.

А чим багата українська хата? Звісно своїм щедрим і смачним застіллям! Свою майстерність та обізнаність в українській традиційній кухні викладачі та студенти нашого коледжу, втілили у представлених популярних стравах, без яких не обходиться практично жодне застілля у нашому хлібосольному Поділлі. Великою сонячною родзинкою кулінарної виставки ВСП «Ладижинський фаховий коледж ВНАУ» став гарбуз – цей незмінний супутник українських обійсть та городів. Господар золотої пори, що звеселяє око кольором літа серед щедрої осінньої городини! Здавна наїдки з гарбуза займали важливе місце на столах українських родин. Відтак, ВСП «Ладижинський фаховий коледж ВНАУ» радо і гостинно запрошував усіх гостей свята до свого Гарбузового раю скуштувати страви виготовлені з гарбуза.

Втім, хоч би яким розкішним було застілля, на столі чільне місце завжди займає хліб. Без хліба в Україні не обходиться жодна важлива подія. Наше благодатне Поділля – славетний край з давньою і багатою культурою хліборобства. Добрим підтвердженням цьому стали короваї обрядового хліба, що представили глибину і розмаїття хліборобських традицій сіл та містечок Вінниччини, які є рідними для студентів коледжу.

Святкування Дня народження ВНАУ відбулося на славу! І, навіть мінлива жовтнева погода, ніби приєдналася до святкування, щедро наділяючи усіх присутніх сонячним теплом бабиного літа.

Історія успіху ВНАУ загартована самовідданою роботою співдружності однодумців – людей розумних, талановитих й працьовитих. Тут кожен робить свій внесок у спільну справу і одночасно збагачується духовно завдяки творчості колективу!

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}