Як студенти деруни готували
Деруни – одна з найпопулярніших страв слов’янського народу. Цю страву однією з національних вважає Україна, Росія, Білорусія та інші країни. Саме деруни готували студенти гуртожитку №2 ВСП «Ладижинський фаховий коледж ВНАУ» 8 лютого.
Перш ніж перейти до приготування страви, вихователь гуртожитку Валентина Данчишина розповіла студентам історію виникнення картопляних млинців та цікаві факти про них. Страва має багато назв: деруни́, тертюхи́, кремзлики, кийзлики, ма́ндрики, тарчаники, беці, барабулєнники, латкес. В місті Коростень Житомирської області починаючи з 2008 року проводиться щорічний міжнародний фестиваль дерунів. Мало хто знає, що саме у цьому місті знаходиться єдиний в Україні пам’ятник деруну.
У веселій компанії з гарним настроєм студенти готували деруни та смакували ними, водночас дивуючись наскільки багатою може бути історія звичних для всіх страв.
{{ 'Comments (%count%)' | trans {count:count} }}
{{ 'Comments are closed.' | trans }}