Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
20 tr

Онлайн тренінг для викладачів

З початком пандемії світ переконався в тому, що без дистанційної та онлайн-освіти сучасне навчання є неможливим. Прогресивні країни після оголошення пандемії одразу перейшли до онлайну. Зарубіжні навчальні заклади більш пристосовані до змін: і викладачі, і студенти звикли до змішаного навчання. Але для України перехід освіти до онлайну видався неабияким викликом. Багато навчальних закладів були не пристосовані до дистанційного навчання.

Більше того, на ринку онлайн-освіти в Україні виявилося досить мало платформ, які допомогли б учасникам навчального процесу опановувати навчальний матеріал в режимі онлайн. Це питання є актуальним і зараз, в період адаптивного карантину, коли запроваджується змішане навчання.

У технологіях дистанційного навчання, що використовує світова педагогічна практика, тестуванню приділяється значна увага. Тестування як форма оцінки не є ідеальною, проте, у дистанційному навчанні саме тести найчастіше є запорукою якості отриманих знань. Дистанційне тестування із використанням сучасних ІТ-технологій має ряд переваг перед традиційними формами і методами контролю. Воно дає можливість більш раціонально використовувати час навчального заходу, охопити більший обсяг змісту, швидко встановити зворотний зв’язок зі студентами та визначити результати засвоєння матеріалу, зосередити увагу на прогалинах у знаннях та уміннях, внести в них корективи.

Однак слід зазначити, що у більшості дистанційних освітніх послуг тестування ще далеке від досконалості. Нашим навчальним закладом була обрана платформа Online TestPad, яка має ряд переваг. І саме тому 30 жовтня 2020 року відбувся практичний онлайн-тренінг для викладачів коледжу з використання платформи Online TestPad в рамках школи молодого викладача. Проводила його викладач комп’ютерних дисциплін, викладач-методист Баланчук Тетяна Олександрівна.

Програма тренінгу включала в себе:

· Доповідь "Переваги використання платформи Online TestPad для створення тестових завдань"

· Вебінар зі створення тестів на платформі Online TestPad

· Виконання індивідуального практичного завдання кожним слухачем

· Проходження тестування на отримання сертифікату про підвищення кваліфікації

Онлайн-тренінг отримав позитивні відгуки колег. І подібна практика підвищення кваліфікації буде і надалі використовуватися в стінах ВСП «Ладижинський фаховий коледж Вінницького національного аграрного університету».

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}