Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Ps veb min

Протидіємо випадкам насильства над дітьми в умовах карантину в період COVID-19

Домашнє насильство – це насильство, яке часто залишається прихованим, але небезпека якого є дуже високою. В умовах пандемії COVID-19 у перший місяць загальнонаціонального карантину кількість звернень на гарячу лінію громадської організації «Ла Страда Україна» щодо домашнього насильства зросла вдвічі в порівнянні з попередніми місяцями. Найбільше постраждалих звертається з приводу фізичного, психологічного і економічного насильства.

З метою протидії та реагування на випадки насильства над дітьми в умовах карантину в період COVID-19 методистом Навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти Вінницької області Людмилою Адамчук в рамках проекту «Вирішення конфліктів в кіберпросторі в період поширення коронавірусної інфекції COVID-19 та заходів уряду з подолання COVID-19 в Україні», який реалізовується ГО «Ла Страда Україна» за підтримки Міністерства освіти і науки України був проведений двоетапний онлайн-вебінар, який охопив не тільки працівників психологічної служби області, але й студентів.

Від ВСП «Ладижинський фаховий коледж Вінницького НАУ» учасниками онлайн-вебінару стали практичний психолог Ольга Атанасова та студенти-медіатори Економічного відділення Юлія Брикуля і Максим Габрик.

Людмила Леонтіївна акцентувала увагу на виявленні постраждалих від домашнього насильства саме в умовах дистанційного навчання, працівникам психологічної служби був представлений алгоритм дій реагування на випадки насильства в сім’ї. Методистом були надані рекомендації щодо запобігання відповідних випадків. Учасники отримали роздатковий матеріал в електронному вигляді для проведення просвітницької та профілактичної роботи.

Багато нової інформації отримали студенти, на вебінарі вони дізналися як вести себе в ситуації домашнього насильства як з боку постраждалого, так і зі сторони свідка події. Методист надала рекомендації щодо зняття психологічної напруги і захисту психічного стану під час пандемії коронавірусу.

Працівники психологічної служби-учасники онлайн-вебінару отримали сертифікати підвищення кваліфікації, а студенти подяки від ГО «Ла Страда Україна», а також цінні знання, які будуть широко використовувати на практиці.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}