Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
20 vyrobn 1

Нові виробництва – нові можливості

13 лютого студенти 4 курсу відділення «Електрифікація і автоматизація с.г.» Ладижинського коледжу Вінницького НАУ відвідали підприємства Вінниччини з ознайомлювальною екскурсією. Цей захід проходив в рамках вивчення дисципліни «Професійна орієнтація випускників».

Перша екскурсія була проведена на заводі «Green Cool». Це перше підприємство, яке почало працювати на території індустріального парку «Вінницький кластер холодильного машинобудування» у 2018 році. Перша черга розміщена на площі 25 тис. квадратних метрів. Найсучасніше обладнання дозволяє виробляти різноманітні види продукції на замовлення споживача по всьому світу.

Компанія працює понад 20 років та постачає продукцію у 120 країн світу. Серед її клієнтів є такі відомі торгові марки, як Coca-Cola, Pepsi, Carlsberg, Heineken, ABInBev, SABMiller, MolsonCoors, Nestlé. Завод орієнтований на випуск продуктів торгового холоду «UBC Cool», в тому числі і «смарт», які підключаються до Інтернет-мережі.

Велику увагу на заводі приділяють екологічним стандартам як у виробництві так і в експлуатації. Студенти ознайомились з готовими виробами: холодильними машинами для морозива та напоїв, які поставляються як в Україну так і за кордон. Запитань було багато: і про можливість проходження виробничої практики і про зарплати, і про освіту та можливість професійного зросту. Під час екскурсії головний інженер провів співбесіду із студентами та підкреслив, що навчання сьогодні є дуже важливим.

Наступною стала екскурсія на державне підприємство «Електричні системи», що входить до складу ДК "Укроборонпром". Новий завод відкрився в 2017 році у співпраці з американською корпорацією APTIV PLC, міжнародною компанією з виробництва авто комплектуючих для продукції Mercedes. Це стало можливо завдяки партнерству з американською компанією Delphi.

Концерн системно посилює промисловий потенціал України, інвестує в його розвиток та створює нові робочі місця.

Зараз у вінницькому виробничому підрозділі працює 1650 працівників, що включають працівників виробництва та інженерно-технічний персонал. На протязі року планується створити понад 2000 робочих місць.

Приємно бачити, що на такому потужному виробництві працюють і наші випускники. Колісник Руслан поки що стоїть на конвеєрі, але ми віримо на його кар’єрний зріст.

Такі екскурсії показують нашим студентам, що Україна невпинно розвивається і після навчання вони зможуть знайти гідне місце працевлаштування.Екскурсію організувала викладач коледжу Прокопенко Н.А. за підтримки адміністрації коледжу.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}