Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Tren1

Адаптація до студентського життя

Адаптацію студентів у закладах фахової передвищої освіти слід розглядати як комплексну проблему, виділяючи в ній різні окремі рівні та ланки, кожна з яких має свої специфічні механізми, зумовлені рівнем розвитку студентства, групи й колективу. Процес адаптації студентів-першокурсників проходить на декількох рівнях “пристосування”: до нової системи навчання; до зміни режиму праці і відпочинку; до входження в новий колектив. Оскільки період адаптації пов’язаний з руйнуванням попередніх стереотипів, він супроводжується у декотрих низькою успішністю та труднощами у спілкування. В одних студентів вироблення стереотипу відбувається стрибкоподібно, у інших - рівно.

Для того, щоб адаптація першокурсників проходила легше і швидше, практичним психологом Ольгою Атанасовою щороку у групах нового набору фахових молодших та молодших бакалаврів Ладижинського фахового коледжу Вінницького НАУ проводяться відповідні тренінгові заняття , які допомагають краще познайомитися одним з одним і навчитися краще розуміти один одного.

Ad 2

Ігри та вправи на знайомство зацікавили студентів нового набору. Вони із задоволенням працювали в команді, складаючи пазли, відповідали на питання одногрупників, знайомлячись між собою, але особливо активно брали участь у вправі "Стілець", завданням якого було підійти до учасника та зробити комплімент чи сказати побажання.

Ad 3

Студенти були активні та із задоволенням виконували тренінгові вправи. Маємо надію, що процес адаптації буде проходити так само легко.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}