Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Agrr

Професія: які дива можуть творити агрономи?

Освіта агронома тісно пов’язана з давніми українськими традиціями, одна з небагатьох найповажніших старих-прадідівських професій, яка з роками лише набуває актуальності, розвивається, стає більш сучасною та престижною.

Агроном — збірна спеціальність, яка вимагає знань рослинника і ґрунтознавця, мікробіолога та селекціонера. На практиці агрономи повинні бути не лише витривалими людьми, а й підкованими у природничих науках (фізика, хімія, біологія).

Справжніх професіоналів, які розуміються на видах ґрунтів, етапах росту і розвитку рослинних культур, принципах роботи сільськогосподарської техніки готують у Відокремленому структурному підрозділі «Ладижинський фаховий коледж Вінницького національного аграрного університету». Теоретична підготовка майбутніх висококваліфікованих фахівців тісно поєднується з навчальною та виробничою практиками. Майбутні агротехніки у пору весняних робіт повинні бути в полі: дивитись, навчатись, відчувати дух землі та освоювати новітні технології її обробітку.

Дослідницька робота є традиційним і повсякчас новим засобом розвитку пошуково-пізнавальної активності студентів, поглиблення знань та удосконалення умінь і навичок. Щорічно викладачі разом зі студентами закладають колекційно-дослідні ділянки, які є базою проведення практичних та лабораторних робіт з рослинництва, ботаніки, ґрунтознавства та землеробства. У весняний період тут здійснюють посів сільськогосподарських культур (тритикале, ярий ячмінь, кукурудза, соняшник, картопля, нут та інші культури). На одній із ділянок висадили понад 50 сортів картоплі (Рів’єра, Чорний принц, Пікассо, Сюзанна, Сенатор, Княгиня та інші) для розведення та порівняння смакових якостей.

Цікавою є робота на колекційно-дослідних ділянках. Студенти створюють колекції сільськогосподарських рослин, вивчають їх ботанічні та біологічні особливості, проводять лабораторні та практичні заняття, дослідні роботи згідно з навчальними планами.

Життя студентів Відокремленого структурного підрозділу «Ладижинський фаховий коледж Вінницького національного аграрного університету» спеціальності «Агрономія» проходить у насиченому темпі. За останній місяць вони відвідали Ладижинський дендропарк «Ладижинський гай» у якому нараховується 254 різновидів декоративних рослин, які вирощують у розсадниках. Також, за сприяння керівництва коледжу, вже другий рік поспіль для студентів організовуються екскурсії на Ладижинський завод біо- та ферментних препаратів «Ензим».

Той, хто хоче в цьому житті чогось досягти, зокрема й матеріального благополуччя, має працювати. Подивіться, як швидко розвивається наш аграрний сектор впроваджуючи на полях найбільш передові технології. Поле - це гордість та натхненна копітка щоденна праця. Радіє серце викладачів агрономічних дисциплін, що зростають майбутні спеціалісти допитливими, цікавляться дослідницькою роботою та успішно проходять навчально-виховний процес агрономічного циклу.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}