Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Andriya1

Доленосна ніч на Андрія

Виховання в студентів поваги та любові до традицій рідного народу, інтересу до вивчення минулого рідного краю, прагнення зберегти народні звичаї та обряди є основним із аспектів навчально-виховного процесу.

12 грудня 2019 року вихователем гуртожитку №2 Ладижинського коледжу Вінницького НАУ Данчишиною В.М. була проведена година спілкування на тему: «Доленосна ніч на Андрія».

Andriya2

Вихователь розповіла студентам про традиції святкування Дня Святого Андрія Первозванного - християнського святого, учня Христа, апостола, що проповідував християнство, але народні традиції, звичаї та обряди в день цього свята мають стародавній дохристиянський характер: заклинання, ворожіння, обряду з “калитою”.

Валентина Миколаївна розповіла про українські вечорниці, про обряд кусання калити, звернула увагу студентів на народні прикмети цього дня та те, що згідно повір’я в цей день робити не можна.

Andriya3

Студенти з цікавістю та захопленням слухали розповідь, ставили запитання. Вихователь розповіла про обряд ворожіння, це дійство дуже сподобалось дівчатам, адже кожна з них хоче знати про свого суженого, як по більше інформації.

Валентина Миколаївна відзначила, що люди люблять святкувати свято Андрія, бо від нього віє староукраїнською стихією, тому студенти повинні плекати любов до українського народу, його культури, національної спадщини, рідної землі, Батьківщини.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}