Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Deruny

Як у гуртожитку деруни готували

Деруни – одна з найпопулярніших страв слов’янського народу. Цю страву однією з національних вважає Україна, Росія, Білорусія та інші країни. Саме деруни готували студенти гуртожитку №2 ВСП «Ладижинський фаховий коледж ВНАУ» 27 травня.

Перш ніж перейти до приготування страви, вихователь гуртожитку Валентина Данчишина розповіла студентам історію виникнення картопляних млинців та цікаві факти про них. Страва має багато назв: деруни́, тертюхи́, кремзлики, кийзлики, ма́ндрики, тарчаники, беці, барабулєнники, латкес. В місті Коростень Житомирської області починаючи з 2008 року проводиться щорічний міжнародний фестиваль дерунів. Мало хто знає, що саме у цьому місті знаходиться єдиний в Україні пам’ятник деруну.

У веселій компанії з гарним настроєм дівчата готували деруни та смакували ними, водночас дивуючись наскільки багатою може бути історія звичних для всіх страв.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}