Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Fra3

Міжнародна співпраця

Одне із найважливіших завдань коледжу - становлення гармонійної, цілісної особистості студента, яке неможливе без розширення її світогляду, знання історії, народних традицій та культури як своєї, так і інших держав. Міжнародні зустрічі на рівні студентської молоді в свою чергу сприяють вирішенню даного завдання.

Так, в рамках міжнародної співпраці 10 та 11 квітня 2019 року Ладижинський коледж ВНАУ гостинно зустрів делегацію у складі 50 студентів та 7 викладачів з приватного французького ліцею Рессен муніципалітет Нанда (фр. Nandax), у регіоні Рона-Альпи, департамент Луара.

Fra112%20%281%29

Директор Ладижинського коледжу ВНАУ Цуркан Олег Васильович щиро привітав гостей на українській землі, розповів про навчальний заклад та структуру в якій він знаходиться. Крім того Олег Васильович зазначив, що основні напрямки міжнародної співпраці – це вивчення різних аспектів діяльності навчальних закладів, обмін досвідом у навчально-виховній роботі, ознайомлення з народними традиціями та культурою держав, оскільки це важливо як для нас, так і для наших партнерів.

Fra112%20%283%29

Fra112%20%282%29

При знайомстві з коледжем французька делегація відзначила достатньо високий рівень навчально-матеріальної бази коледжу.

Exvvvvv

Для французьких студентів було організовано ряд екскурсій, вечорів відпочинку, розважальних заходів, спортивних змагань.

10 квітня делегація відвідала аграрне підприємство ТОВ ПК «Зоря Поділля». Гості ознайомились із загальною характеристикою господарства, виробничими напрямками та земельними площами. Відвідування цього підприємства справило на гостей неабияке враження, оскільки у Франції аграрні підприємства такого масштабу та потужності – це рідкість.

Того ж дня в коледжі пройшов один з найяскравіших та найбажаніших для студентів конкурс «Міс і містер коледж 2019». Для учасників це не тільки свято краси, а й можливість показати свої таланти, а для глядачів та присутніх гостей із Франції – отримати задоволення від пісень, танців, кмітливості та акторської майстерності студентів коледжу.

Fra112%20%284%29

Fra112%20%285%29

11 квітня друзі із Франції відвідали підрозділ найбільшого у Європі (незабаром найбільшого у світі) виробника курятини ТОВ «Вінницька птахофабрика» з метою ознайомлення із роботою сучасного технологічного обладнання на виробництві. Інженери підприємства розповіли, що на підприємстві працює переважно закордонна техніка найновіших зразків та вразили гостей власними технічними розробками обладнання, яке адаптоване під конкретні завдання і значно спрощує та пришвидшує виконання певних етапів роботи.

Після проведеної екскурсії закордонні друзі мали можливість взяти участь у спортивній естафеті «Козацькі забави», які відбулися у спортивному залі коледжу. У залі панувала дружня атмосфера, групи підтримки активно уболівали за своїх фаворитів. У підсумку І місце розділили між собою команда коледжу та команда студентів із Франції. Без солодких призів не залишився ніхто. Солодкі призи люб’язно надані первинною профспілковою організацією Ладижинського коледжу ВНАУ (голова Наталія Прокопенко). На завершення зустрічі із французькою делегацією товариський матч між футбольною командою французьких студентів та студентів Ладижинського коледжу ВНАУ сприяла ще більшому зміцненню дружніх двосторонніх відносин.

Zaba4

Міжнародна співпраця в галузі освіти з кожним роком розширюється та вдосконалюється, тому що інтеграція України в європейський простір спонукає працівників цієї сфери шукати нові, ще більш сучасні методи організації навчально-виховного процесу, та крокувати в ногу з часом.

Впевнені, що це був ще один крок на початку довготривалих взаємовигідних відносин.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}