Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
TITULKA

ЛАДИЖИНСЬКИЙ КОЛОРИТ 2019

Щорічно у третій четвер травня українці та друзі України в усьому світі відзначають День вишиванки – одне з найбільш самобутніх свят, присвячених розквіту української культури.

За традицією, в цей день всі приходять на роботу або навчання у самому пізнаваному елементі українського костюма – у вишиванці. По всьому світу проводяться святкові ходи, акції та флешмоби в підтримку української культури.

Гарною традицією в Ладижинському коледжі Вінницького національного аграрного університету стало проведення мистецького фестивалю під назвою «Ладижинський колорит», присвяченого Дню вишиванки. 15 травня 2019 року коледж зустрічав творчі колективи та майстрів рукоділля з Вінниці, навколишніх сіл та районів.

Урочисто відкрили захід вітальним словом директор Ладижинського коледжу Вінницького НАУ Цуркан Олег Васильович та доктор економічних наук, професор, академік НААН України, президент Всеукраїнського науково-навчального консорціуму Калетнік Григорій Миколайович, який відзначив важливість проведення даного заходу та активну участь у ньому представників територіальних громад. Для розквіту талантів коледжу Григорій Миколайович презентував у подарунок музичний інструмент - акордионований п'ятирядний баян Barcarolle Professional, який чудово допоможе розкрити неповторні здібності талановитого студентства та працівників навчального закладу.

Kolorit19 16

В доповнення до подарунку на фестивальній сцені з творчим вітання виступила директор центру культури та дозвілля Вінницького НАУ Погребняк Дарія Петрівна та Народний вокальний ансамбль "Молодь України". Користуючись нагодою, директор коледжу привітав Григорія Миколайовича з ювілеєм.

Kolorit19 14

Kolorit19 15

Лунали пісні викладачів коледжу, студентського вокального ансабмлю «Сузір’я», дітей ДНЗ «Дзвіночок» м. Ладижина, ансамблю народної пісні «Колорит» БК «Прометей», вчителів ЗОШ с. Карбівки, аматорського колективу «Горлиця» с. Оляниці, громади села Губник, ансамблю «Калина» с. Михайлівки, ЗОШ с. Заозерне, народного аматорського колективу «Родичі» БК «Лада», вокального ансамблю «Гречко» Холодівського будинку культури, народного аматорського вокального ансамблю «Заграва» БК «Лада», матері студентки коледжу Коваль Анни та хореографічого колективу «Еталон».

Kolorit19 6

Kolorit19 7

Kolorit19 8

Kolorit19 9

Kolorit19 11

Kolorit19 12

Гості свята могли відвідати виставку та придбати на згадку сувеніри, які представили майстри рукоділля: Тетяна Саволюк, Людмила Яроцька, Вероніка Кравчик, Оксана Варінкова, Ірина Боднарчук, Олена Грабчак, Ольга Ряба, Владислав Шрамко, Інна Костецька, Меринков Даніїл та громади с. Зятківці на чолі з сільським головою Керанчуком Миколою Григоровичем, ЗОШ №4 м. Ладижина, МНВЦ «Спадщина» та дитячий будинок сімейного типу Дагдій.

Kolorit19 18

Kolorit19 17

Kolorit19 12

Урочистості заходу додала святкова хода учасників у вишиванках, завершив дійство мотошоу, де мотоциклісти проїхали колоною із піднятими прапорами України.

Kolorit19 21

Kolorit19 20

Родзинкою свята став конкурс на кращу вишиванку. Грошову винагороду та слова вітань від імені депутата Вінницької обласної ради, випускниці коледжу Людмили Володимирівни Головашич передав директор коледжу Слюсаренко Ганні Сергіївні, а ще одну грошову винагороду від навчального закладу отримала студентка 1 курсу економічного відділення Валявська Діана.

На завершення фестивалю директор коледжу Олег Васильович Цуркан вручив подяки та загальне фото всім учасникам дійства і запросив у наступному році знову прийняти участь у фестивалі.

Kolorit19 4

Світлини в українському етностилі, ярмарок-продаж, майстер-класи, борщ, уха, вареники, каша та узвар, які готувалися на вогнищах, солодощі, виступи художньої самодіяльності, флешмоб викладачів та студентів коледжу, лотерея створювали гарний та святковий настрій всім учасникам фестивалю.

Kolorit19 13

Kolorit19 5

Kolorit19 19

Kolorit19 1

Мінлива погода не змогла зіпсувати учасникам та гостям фестивалю святкового настрою.

Дякуємо всім за чудову атмосферу свята. Маємо надію, що в наступному році географія учасників розшириться у значних межах і до мистецького фестивалю приєднається більше митців нашого краю.

Kolorit19 10

Kolorit19 3

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}