Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Pravo

Молодь обирає майбутнє !

В Україні розпочалась передвиборча президентська кампанія. Дуже важливим є явка виборців. Особливо це стосується молоді. Одним з факторів пасивності є низький рівень обізнаності у виборчому праві і можливостях громадян. Але саме на них направлена передвиборча компанія. Адже вони мають обрати для себе майбутнє так, щоб рівень життя в Україні став комфортним.

Студенти Ладижинського коледжу ВНАУ мають можливість побувати за кордоном.Виробнича практика у Польщі та екскурсії по обміну досвідом у Франції дають можливість їм оцінити рівень життя і роботи у розвинених країнах. Потрібно, щоб молодь обрала такий шлях. Тому кожний голос для нас важливий.

Pravo2

Тому 11 лютого в рамках вивчення дисципліни «Професійна орієнтація випускників» викладачем Прокопенко Н.А. була організована зустріч студентів четвертого курсу факультету «Електрифікація і автоматизація с.г.» з представником Безоплатної правової допомоги м. Ладижин. Роман Шаран працює вже не один рік і може не тільки дати інформацію, але і кваліфіковано відповісти на різні запитання.

Такі зустрічі стали вже традицією. На зустрічі був присутній голова громадської організації інвалідів дитинства «Вікторія», параюрист Федір Верещагін. Багаторічна робота саме у громадських організаціях дає можливість по-іншому сприймати реалії нашого життя. Федір Васильович наголосив студентам про важливість змін в суспільстві і роль молоді у цьому процесі.

Pravo3

Студенти уважно слухали, задавали багато запитань, сперечалися. І хоч не всі вони визначились з кандидатурою, але переконані, що на вибори потрібно йти. Питання виникали різні: і про виборчі дільниці, і про порушення під час виборів, і про те, як перевірити себе у списках виборців.

Цікавим стало те, що зустріч перейшла з лекції у жваве обговорення. Студенти висловлювали свою позицію, відстоюючи її певними фактами із життя. Приємно бачити саме таку молодь – не байдужу, зі своїми переконаннями і баченням майбутнього…

Випускники коледжу мають стати активними громадянами нашого суспільства. Адже у них є не тільки права, а ще і обов’язки перед суспільством. Наша держава стоїть на порозі змін і молодь повинна не залишатись байдужою. Реформи в Україні будуть відбуватися тільки за умови, що саме молоді люди очолять їх.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}