Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Sls1

Ми навчимо вас діагностики авто

Найпростіший спосіб продовжити термін служби автомобіля, забезпечити надійну роботу систем і устаткування – це своєчасне виявлення порушень в його роботі. Підвищена витрата палива і ПММ можуть бути викликані різними причинами, і без комп'ютерної діагностики просто не обійтися. Точний діагноз можуть поставити в сервісному центрі, але кожен раз відвідувати його для діагностики клопітно і дорого. Саме тому, студенти Ладижинсього коледжу Вінницького національного аграрного університету під час навчання освоюють основні методи та навички роботи з різноманітними програмами для діагностики автомобіля. Навчання проводить викладач коледжу Слюсаренко Сергій.

В оснащенні спеціалізованих майстерень коледжу використовується великий асортимент діагностичного обладнання, які можна розділити на два основних види – мотор-тестери і діагностичні сканери. У кожного з них є свої можливості та особливості. Це дає змогу студентам на практиці проводити діагностику автомобілів, розглядати основні етапи проведення діагностики та самостійно приймати рішення про ліквідацію несправностей. Викладач в практиці широко використовує мобільний телефон, як засіб для діагностики автомобіля. Звичайно, безпосередньо підключити телефон до системи автомобіля не вийде, для цього створено сканер адаптер з Блютуз. Одні з найбільш популярних адаптерів – це пристрої для підключення до систем з інтерфейсом OBD-II - ELM327 Bluetooth.

Такий адаптер підключається до діагностичного роз'єму автомобіля і по протоколу бездротового зв'язку забезпечує узгодження смартфона телефону і електронного блоку управління з автомобілем, передає інформацію з датчиків і систем.

Sls3

Особливість цього виду сканерів в тому, що вони універсальні. Їх можна підключити до системи будь-якого автомобіля, в якому встановлений сервісний роз'єм стандарту OBD-II. А це більшість автомобілів, які випущені після 1996 року. Крім діагностики автомобіля, ELM327 Bluetooth може застосовуватися для настройки газобалонного обладнання автомобілів.

Функціональні можливості багато в чому залежать від програмного забезпечення, яке застосовується для діагностики.

Sls4

Кращою програмою для пристроїв, які працюють на ОС Андроїд та з якою працюють студенти вважається «Torque». Навіть безкоштовна версія, не дивлячись на обмежені можливості, дає можливість виконати основні діагностичні заходи – отримати коди несправностей, зробити їх розшифровку, зберегти або роздрукувати звіт і багато іншого.

Sls2

Більш просунута, але платна програма «Torque Pro» - це багатофункціональний бортовий комп'ютер, який в реальному часі виводить актуальну інформацію про стан систем, датчиків і має дуже зрозумілий доброзичливий користувацький інтерфейс.

Крім діагностики несправностей обраного автомобіля, студенти можуть дізнатися його реальний пробіг. У будь-якому випадку адаптер ELM327 Bluetooth дасть можливість уникнути зайвих витрат.

Отож, якщо Ви хочете здобути першокласні знання, а Ваш автомобіль працював, як швейцарський годинник, запрошуємо на навчання до Ладижинського коледжу Вінницького національного аграрного університету.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}