Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Tck 17

ТИЖДЕНЬ ЦИКЛОВОЇ КОМІСІЇ ПРИРОДНИЧО-МАТЕМАТИЧНИХ ДИСЦИПЛІН

Значення базової освіти в житті людини важко переоцінити. Вона є обов’язковим підґрунтям для здобуття фахових знань. Сучасній молоді для успішного оволодівання азами обраної професії необхідний високий рівень загальноосвітньої підготовки, лідерські якості, відповідність сучасним вимогам. Над досягненням саме цієї мети і працюють викладачі циклової комісії природничо-математичних дисциплін Ладижинського коледжу ВНАУ на чолі з головою циклової комісії Баланчук Т.О.

Tck1

До складу циклової комісії входять висококваліфіковані викладачі, які вміло організовують навчально-виховний процес, про що свідчать результати тижня циклової комісії, проведеного 2-6 грудня 2019 року. Почався тиждень ЦК з виставки стінгазет з хімії, фізики та математики, організованої викладачами Дідик Д.М., Середа В.О., Саволюком П.П. Студенти 1-2 курсів створили дуже цікаві, яскраві газети, наповнені різноманітними відомостями з світу відповідних наук. Ці шедеври студентської творчості та оригінальності притягували погляд абсолютно всіх, хто навідувався до центрального корпусу протягом тижня.

Tck 2

На 1 парі 3 грудня 2019 року в групі Б11 провела відкрите заняття з математики на тему «Розв’язування рівнянь та нерівностей» викладач Наконечна Т.П.

Тема заняття досить актуальна, тому що набуті знання використовуються в при вивченні фізики, теоретичної механіки, економіки та інших дисциплін. Цікавою була форма проведення заняття – змагання команд. Студенти зрозуміли важливість командної роботи, відпрацювали уміння конструктивно спілкуватися для створення єдиного рішення. Всі присутні відмітили динамічність заняття, вміння викладача активізувати пізнавальну діяльність студентів, а також різноманітність підготовленого Тетяною Петрівною методичного матеріалу.

Tck 3

Tck 4

3 грудня 2019 року на 4 парі в рамках тижня циклової комісії викладачами інформатики Величко Т.Г. та Нечипоренко А.Ю. був проведений конкурс «Інформаційний калейдоскоп».

Мета даного заходу - підвищення рівня знань студентів з інформатики, розвиток творчих та інтелектуальних здібностей у цьому напрямку. У ньому взяли участь шість груп першого курсу. Кожна команда складалась з чотирьох студентів. Конкурс проходив у два паралельних етапи. Гравці демонстрували свої знання у таких теоретичних конкурсах: «Холостяк», «Музичний», «Знайдений та щасливий». Учасники розв’язували кросворди, відповідали на запитання різного рівня складності. Загалом найкраще у цьому етапі себе проявила група Б11. Практична частина конкурсу була проведена у формі квесту: студентам потрібно було послідовно дізнаватись паролі до файлів із завданнями. На шляху до перемоги вони займались кодуванням слів, співставленням гарячих клавіш, виконували різноманітні маніпуляції з текстовими файлами, відповідали на запитання. Найспритніше усі паролі дізналась команда групи Е11. Велику допомогу надала при проведенні даного етапу конкурсу лаборант кабінету інформатики Самсонюк Т.О.

При визначенні переможця враховувались результати учасників на двох етапах. Тож четверте місце у конкурсі зайняли групи М11 та Е12, третє місце розділили між собою групи І11 та Е11, другими стали учасники із М12, а перше місце переможця отримали студенти з групи Б11. Усі учасники були нагороджені призами та отримали масу задоволення від проведеного заходу.

Tck 5

Tck 6

Tck 7

4 грудня 2019 року в групі Е11 викладачем Саволюк Т.Ю. було проведено відкрите заняття з математики на тему «Побудова графіків функцій», яке було одним з підсумкових занять за семестр. Воно дозволило студентам узагальнити набуті знання з побудови графіків степеневих і тригонометричних функцій. Особливу увагу Тетяна Юріївна звернула на область визначення функцій та на обмеження. Тема відкритого заняття була вдало обрана: виконання практичних завдань сприяє розвитку розумових здібностей студентів, цей матеріал пов’язаний з подальшим використанням при вивченні загально-технічних та спеціальних предметів.

Tck 8

Tck 9

4 грудня в рамках тижня циклової комісії студенти групи І-11 з викладачем географії Лобуренко О.В. відвідали Вінницький обласний краєзнавчий музей – найбільший пам’ятно-охоронний центр східного регіону Поділля. Екскурсовод провела студентів 16-ю залами музею та ознайомила із природними умовами та історичними подіями, що відбувалися на території рідного краю. Студентів надзвичайно зацікавили нумізматичні експозиції, зразки зброї, рідкісні рукописи, колекція срібних та золотих прикрас. Також була відвідана виставка сучасних майстрів народних ремесел Вінниччини.

Tck 10

Tck 11

5 грудня 2019 року викладачами географії Лобуренко О.В та Мисько О.О. з метою розвитку пізнавальних інтересів було проведено інтелектуально-розважальну гру «Навколо світу за 45 хвилин» серед студентів груп Б-21 та І-21.

Кожна група представила команду у складі 5 гравців. Вікторина складалась із п’яти етапів: «Географічний лікбез», «Географічна розминка», «Загадкова географія», «Народні прикмети», «Конкурс капітанів команд». Студенти перевіряли свої знання з фізичної географії, економічної та соціальної географії України і світу. В ході гри члени команд проявляли логічне мислення, кмітливість, згуртованість, швидкість мислення тощо. За підсумками конкурсу перемогу здобула команда групи Б-21. Всі учасники отримали призи від організаторів.

Tck 12

Tck 13

Tck 14

Tck 18

Фінальним етапом тижня циклової комісії природничо-математичних дисциплін стало оголошення переможців квесту «Фізико-астрономічна нумізматика» серед студентів 2 курсу відділення «Механізація сільського господарства».

Метою квесту було тренування виконання вправ ЗНО на відповідність про учених фізиків та їх досягнення, вдосконалення навичок систематизації і узагальнення знань курсу дисципліни, пошукової роботи, розширення кругозору у міжпредметних зв’язках з математикою, інформатикою, економікою, географією.

Всі студенти, що готуються до ДПА у формі ЗНО з фізики, отримали завдання у вигляді презентації з 30-ма банкнотами грошових одиниць вказаних країн світу і номіналу. Потрібно було знайти, зображення якого ученого представлено на купюрі, який він здійснив внесок у розвиток фізики та астрономії.

Tck 16

Отже, 1 місце зайняв студент групи М22 Конах Михайло, 2 місце – студент групи М22 Кухтенко Олександр. Переможці отримали сертифікати на безкоштовну каву (1 місце – 12 чашок кави, 2 місце - 10 чашок). Вітаємо переможців!

Tck 15

Голова ЦК природничо-математичних дисциплін Баланчук Т.О.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}