Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Zhinku1

Відкрита виховна година «Видатні жінки України»

Жінка… Скільки про неї було сказано й написано. Протягом багатьох століть люди оспівували та прославляли в піснях і віршах образ матері-берегині, коханої жінки, благословляючи її ім'я.

Українська жінка – особливий феномен, який не має аналогів у світі. Українські жінки були політиками, ученими, митцями, а не тільки дружинами високопоставлених чоловіків із князівських родів, шляхти та козацької старшини. Крім того, протягом усієї історії України багато хто з них у культурно-освітній, політичній, і навіть військовій діяльності не поступалися перед чоловіками, а й перевершували їх. У чорну ніч неволі, що тривала століттями, українські жінки знаходили в собі сили зберегти прагнення до волі, зберегти почуття гідності, відповідальності за свій народ, за свою родину, за виховання дітей. Тому завжди на різних життєвих шляхах і перехрестях українська жінка стояла на боці милосердя, несла велику любов і сімейне тепло.

Саме жінці була присвячена відкрита виховна година, яка відбулась 10 березня у Ладижинському коледжі Вінницького НАУ. Підготували її викладачі Баланчук Тетяна Олександрівна та Середа Валерія Олександрівна за допомогою студенток груп І21 та Б21: Шульги Марини, Григоренко Катерини, Кудинської Аліни, Комишньої Аліни, Чорнобай Ірини, Рибачок Віти, Бондаренко Марії.

Zhinku2

З нагоди Міжнародного жіночого дня – 8 березня, було згадано про талановитих, вольових та сильних українських жінок, історія життя яких заслуговує поваги та захоплення, кожна з яких у свій спосіб вплинула на історію держави. Викладачі і студенти разом, проклавши дорогу в далеке минуле, зробили спробу з'ясувати, у чому ж загадковість і велич українських жіночих постатей: дружини князя Ігоря Рюриковича Київської княгині Ольги, Анни Київської — середньої дочки Великого князя Київського Ярослава Мудрого, Анастасії Лісовської – Роксолани, Мазепи Марини імені Києво-Печерського Вознесенського і Глухівського Успенського дівочих монастирів, Марусі Чурай, Марка Вовчка, Лесі Українки, Ольги Кобилянської, Марії Заньковецької, Соломії Крушельницької, Катерини Білокур, Марії Приймаченко, Олени Теліги, Ліни Костенко, Ніни Матвієнко. А також прозвучали імена інших видатних жінок України: Наталії Полонської-Василенко, Софії Русової, Ольги Броварець, Руслани Лижичко, Джамали, Яни Клочкової, Марії Музичук, Ганни Ризатдінової, Ольги Харлан, Еліни Світоліної та іншіх.

Дивне створіння - жінка. Одним поглядом в силі викликати велике почуття. Її люблять і зневажать, обожнюють і затоптують у бруд. А все ж стають перед нею на коліна... Тому що все високе в людині - від жінки. Жінка дає життя, леліє, зігріває, допомагає зробити перші кроки. Вона порадниця й захисниця, предмет обожнення та поклоніння, щастя й натхнення.Сила жінки – безмежна.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}