Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Rivne

Воркшоп для викладачів аграрних коледжів

Воркшоп для викладачів аграрних коледжів у рамках проєкту міжнародної співпраці Вінницького національного аграрного університету з Університетом прикладних наук Вайштефан-Тріздорф (HSWT) (Німеччина).

Міжнародна співпраця Вінницького національного аграрного університету з Університетом прикладних наук Вайштефан–Тріздорф (HSWT) (Німеччина) продуктивно продовжується в рамках проєкту DAAD ERASMUS+. За підтримки та ініціативи президента університету Григорія КАЛЕТНІКА пʼять коледжів Вінницького національного аграрного університету 19 вересня 2024 року взяли участь у воркшопі DAAD project no 57649162 «Digit 3: Data collection and digitalisation with a focus on University Colleges in 2024», що відбувся на базі Національного університету водного господарства та природокористування, м. Рівне.

Ладижинський фаховий коледж ВНАУ представляла викладач циклової комісії економічних та інформаційних дисциплін Лариса МИХАЛЬЧИШИНА.

Традиційно тренінг розпочався з вітального слова професора Ральфа ШЛАУДЕРЕРА, який наголосив на необхідності подальшої співпраці між університетами, коледжами та агробізнесом, що сприятиме підвищенню якості освіти та впровадженню інновацій.

Учасники воркшопу-тренінгу «Навчання та професійне використання збору даних» представили змістовні постери щодо результатів збору даних з визначення маржинального доходу та презентували етапи проведеного дослідження на аграрних підприємствах свого регіону.

До збору даних крім викладачів коледжу Лариси МИХАЛЬЧИШИНОЇ та Оксани ВОЛИНЕЦЬ активно долучились студенти третього року навчання спеціальності «Облік і оподаткування»: Богдана ГОРБЕНКО, Ірина СКЛЯРУК, Вероніка СУСЛОВА та Дар'я ЮРЧЕНКО; студенти другого та четвертого року навчання спеціальності «Агрономія»: Олександр ЗАБІЯКА, Юлія БОНДАРЧУК, Ангеліна НІТОЛЬ, Оксана ПІТІК та Юлія ФОРМАНЮК.

Програмне забезпечення для збору даних презентував керівник фірми «AgSet», яка створила єдину базу даних для фермерів і менеджерів аграрних підприємств Німеччини – Сергій АКСЬОНОВ.

Підсумком воркшопу стало обговорення та аналіз зібраних даних виробництва сільськогосподарських культур разом із співробітником німецького університету Вадимом ПЕТРЕНКОМ.

Наступний тренінг заплановано на жовтень, де учасники навчатимуться подавати заявки на участь в міжнародних проєктах.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}