Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Den%20polya

День поля у НДГ «Агрономічне»

13 червня 2024 року на демополях Науково-дослідного господарства «Агрономічне» Вінницького національного аграрного університету відбувся День поля спільно з ТОВ «Байєр». Захід зібрав понад 50 представників сільськогосподарських підприємств Вінницької області, науковців та аспірантів. Делегація фахівців Ладижинського фахового коледжу ВНАУ на чолі з директором Олегом ЦУРКАНОМ також взяли участь у заході.

Привітав гостей та учасників заходу д.е.н., професор, академік НААНУ, президент університету Григорій КАЛЕТНІК, який зазначив, що НДГ «Агрономічне» ВНАУ співпрацює з міжнародними та вітчизняними компаніями-лідерами, разом із якими на демополях господарства постійно проводяться досліди та експерименти, спрямовані на вивчення нових гібридів сільськогосподарських культур, а також нових біологічних препаратів.

Проректор з науково-педагогічної, наукової та інноваційної діяльності ВНАУ, д.е.н., професорка Інна Гончарук відмітила, що у 2024 році науковці Вінницького національного аграрного університету виграли конкурсний відбір і на базі господарства виконуються 8 прикладних досліджень і розробок.

До відвідувачів Дня поля звернувся керівник Центрального регіону ТОВ «Байєр» Вадим ВОЛИНЕЦЬ, подякував університету за співпрацю та господарству за те, що спільними зусиллями вдається досягати таких вагомих результатів. Запросив відвідувачів оглянути демонстраційні ділянки лінійки гібридів озимого ріпаку бренду DEKALB; ознайомитись із технологією вирощування та системою захисту озимого ріпаку від Компанії «Байєр», анонсував ряд новинок і висловив бажання аби ріпак став не лише експортоорієнтованою сільськогосподарською культурою, а й створював додану вартість в Україні.

Президент університету Григорій КАЛЕТНІК і ректор Віктор МАЗУР наголосили на тому, що ми ставимо перед собою амбітну мету – стати повноцінною агроареною, де кожен аграрій зможе перейняти передовий досвід і ознайомитись із новими технологіями вирощування, обробітку, посадковим матеріалом та засобами захисту.

Фахівці коледжу розширили знання по гібридах ріпаку та сучасних технологіях його вирощування.

Агрономи науково-дослідного господарства ВНАУ, представники компанії «Байєр» та інші фахівці області щедро ділилися секретами вирощування та захисту с.г культур.

Щиру подяку висловлюємо організаторам Дня поля за гостинність, щедрість знань та незабутні враження. Нехай таке поєднання науки і практики надихає на нові звершення та сприяє розвитку аграрної освіти в Україні!

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}