Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
W65

Обласне методичне об’єднання викладачів економічних і фінансових дисциплін закладів фахової передвищої освіти Вінницької області на тему: «Воркшоп з розвитку інноваційного мислення здобувачів освіти при формуванні загальних та фахових компетенцій майбутні

24 жовтня 2023 року на базі Ладижинського фахового коледжу Вінницького національного аграрного університету відбулося обласне методичне об’єднання викладачів економічних і фінансових дисциплін закладів фахової передвищої освіти Вінницької області на тему: «Воркшоп з розвитку інноваційного мислення здобувачів освіти при формуванні загальних та фахових компетенцій майбутніх фахівців економічного спрямування».

Мета воркшопу:

- ідентифікувати загальні та специфічні методичні прийоми, які доцільно застосовувати для формування системного мислення здобувачів економіко-фінансового спрямування;

- опрацювати методичні підходи, що дозволяють забезпечити формування загальних та спеціальних компетенцій з використанням системного мислення для вирішення професійних задач при викладанні економічних і фінансових дисциплін;

- стимулювати учасників засідання під час участі у воркшопі до пошукової, творчої, дослідницької діяльності з метою впровадження у викладацькій діяльності;

- професійний розвиток та обміну досвідом роботи. Засідання в режимі онлайн відкрила викладач-методист Вінницького фахового коледжу НУХТ, голова ОМО викладачів економічних і фінансових дисциплін коледжів і технікумів Вінницької області Леся Кукурудзяк, яка ознайомила з планом його проведення.

До учасників ОМО з вітальним словом та короткою розповіддю про історію коледжу, від імені доктора технічних наук, професора, директора Ладижинського фахового коледжу Вінницького НАУ Олега Цуркана, звернувся кандидат технічних наук, заступник директора з навчальної роботи Дмитро Присяжнюк.

Наталія Гудзенко - кандидат економічних наук, доцент та голова циклової комісії економічних дисциплін Ладижинського фахового коледжу Вінницького НАУ, презентувала Інноваційну складову у фаховій підготовці здобувачів освіти економічного спрямування.

Тетяна Тичук – кандидат економічних наук, викладач фінансово-економічних дисциплін Ладижинського фахового коледжу Вінницького НАУ, висвітлила актуальну тему: «Цифрові інструменти та штучний інтелект Google як тренд сучасної освіти».

Лариса Михальчишина - кандидат економічних наук, доцент та викладач фінансово-економічних дисциплін Ладижинського фахового коледжу Вінницького НАУ, зупинилася на науковій складовій у формуванні професійних компетентностей здобувачів освіти економічного профілю.

Тетяна Ясенчук - викладач фінансово-економічних дисциплін та головний бухгалтер Ладижинського фахового коледжу Вінницького НАУ, описала використання прийомів практичного навчання у підготовці конкурентоспроможних фахівців економічного профілю.

Також на засіданні почали вивчати досвід роботи Наталії Чеснік – кандидата економічних наук, викладача економічних дисциплін Вінницького фахового коледжу НУХТ на тему: «Інтеграція принципів сталого розвитку у викладання економічних дисциплін».

На методичному об’єднанні обговорили Положення про Конкурс студентських податкових реформ, яке оприлюднила Наталя Щегоцька, спеціаліст вищої категорії, завідувач комп'ютерного відділення, викладач Вінницького технічного фахового коледжу.

Також до обміну інформацією долучилися викладачі коледжу: доктор філософії Ольга Алєксєєва, завідувач навчально-методичного кабінету Наталія Кулик, викладач-методист Тетяна Баланчук та значна частина учасників воркшопу.

На завершення ОМО відбулося обговорення презентованих заходів та підведення підсумків роботи.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}