Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
W56

Обласний конкурс грантів на реалізацію інноваційних проєктів

Колектив відділення «Електрифікація та автоматизація сільського господарства» здобув ІІІ місце у Обласному конкурсі грантів на реалізацію інноваційних проєктів.

Вінницький національний агарний університет є лідером з впровадження освітніх та наукових інновацій у навчальний процес. Така новаторська робота проводиться за всебічної підтримки та фінансового сприяння доктора економічних наук, професора, академіка НААН України, президента університету Григорія Калетніка. Вінницький національний аграрний університет виступив ініціатором та організатором конкурсу інноваційних наукових та освітніх проєктів серед закладів вищої та передвищої освіти Вінницької області. Цьогорічний конкурс був присвячений нашим Збройним Силам України та Перемозі.

Учасники конкурсу мали можливість заявити свої кращі проєкти за напрямками «Зміцнення економіки України та її сталого розвитку» та «Мир, соціальна комунікація та реабілітація».

Колектив відділення «Електрифікація та автоматизація сільського господарства» представив проєкт автономного (резервного) електропостачання навчального корпусу №1 Ладижинського фахового коледжу Вінницького національного аграрного університету. Авторський колективом на чолі з доктором технічних наук, професором, директором коледжу Олегом Цурканом, у складі: керівника проєкту – в.о. заступника відділень «Електрифікація та автоматизація сільського господарства» та «Економічне» Дмитра Павловського, доктора технічних наук, професора Миколи Стадніка, кандидата технічних наук Дмитра Борисюка, викладача-методиста Світлани Нагачевської, викладача Анатолія Миська та голови циклової комісії електротехнічних дисциплін Тамари Величко створено систему автономного (резервного) електропостачання на базі гібридної фотогальванічної станції, що об'єднує в собі найкращі якості мережевої й автономної сонячної електростанції: вона може працювати як мережева електростанція - передаючи надлишки електроенергії в загальну мережу, і як автономна сонячна електростанція - незалежно від загальної мережі. Однією з головних переваг цієї системи є можливість застосувати максимально енергоощадний режим використання традиційного джерела енергії: за наявності загальної мережі та нестачі потужності від сонячних панелей — станція живить споживачів одночасно від мережі та від сонячної електростанції (додаючи в недоступну потужність сонячної станції мережеву напругу); за достатньої потужності від сонячних панелей, станція живить енергією споживачів, а надлишки енергії передає в мережу (також можна вимкнути передачу енергії в мережу).

Колектив Ладижинського фахового коледжу Вінницького національного аграрного університету висловлює щиру подяку керівництву університету за допомогу у розвитку та всебічну підтримку.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}