Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
W86

Олександр Деркач

З нагоди Дня студента поспілкувалися з Олександром Деркачем, членом студентського парламенту Ладижинського фахового коледжу Вінницького національного аграрного університету.

Олександр навчається за спеціальністю “Агрономія”. До вступу в коледж навчався у Ладижинській школі №3.

- Коли закінчив 9 класів школи розглядав різні варіанти, куди вступити на навчання, говорить Олександр.

- Знайомі порадили Ладижинський фаховий коледж ВНАУ. Чув чимало добрих відгуків про цей заклад: хороші, доброзичливі викладачі та гарні умови для навчання. То ж я вирішив спробувати. Вступити після школи на агронома — мій свідомий вибір. Мені з дитинства подобалося стежити за тим, як ростуть та розвиваються рослини, що буде, якщо тим чи іншим чином їх підживити, захистити. Звертав увагу, як відбуваються всі процеси розвитку й росту: від маленької насінини в ґрунті до плодів та квітів. Давно зрозумів, що це приноситиме мені задоволення. Навчання у коледжі мені подобається.

Чому саме спеціальність “Агрономія” стала вибором Олександра? Бо він дуже хоче стати агрономом. Як на мене, агроном це зараз одна з найбільш важливих у сільському господарстві професія - каже хлопець. - Вона існувала ще до появи писемності і коли знання передавались від батька до сина. Якщо взяти у цілому - то, на мій погляд - це наймодніша професія.

У вільний від навчання час Олександр відвідує гуртки художньої самодіяльності, займається спортом, до вподоби студенту волейбол. Деякий час займався самбо: посів призові місця - І місце в чемпіонаті Вінницької області серед юнаків 2007-2008 у ваговій категорії + 88 кг у 2023 році, І місце у відкритому турнірі з боротьби самбо на призи майстрів спорту СРСР з боротьби самбо Сабірових, м. Одеса у 2019 році та ін.

Також Олександр бере активну участь у житті коледжу: входить до студентського парламенту. Там він є головою комітету фізичної культури та спорту. На різних заходах Олександр виконує роботу відеооператора. Разом зі студентським самоврядуванням хлопець розв'язує різноманітні організаційні питання - проведення свят, розробка фотозони, покращення життя коледжу та інше.

За активну участь у житті коледжу Олександр нагороджений Почесною грамотою Вінницької обласної військової адміністрації та обласної ради.

У планах на найближче майбутнє - завершити коледж і продовжити навчання у Вінницькому національному аграрному університеті - говорить Олександр - та ще мрію влаштуватись на роботу за спеціальністю дома, в Україні.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}