Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
W54

Творча зустріч студентської молоді з поетесою Наталією Погребняк

11 жовтня 2023 року в актовій залі Ладижинського фахового коледжу ВНАУ в теплій та дружній атмосфері відбулася творча зустріч студентської молоді з поетесою Наталією Погребняк, яка пройшла в рамках заходу любительського об'єднання «Сонце в людях» ЛЦКД «Прометей», керівник Світлана Кринична.

Захід розпочався з хвилини мовчання на знак вшанування пам'яті про полеглих захисників України.

З вітальним словом виступив директор коледжу Олег Цуркан та відзначив, що Наталія Погребняк є неперевершеною особистістю. Її поетичні твори, просякнуті любов'ю до людей та Батьківщини, відомі далеко за межами Вінниччини та України. Тож такі зустрічі цікаві для студентів і дають змогу поспілкуватися з відомою поетесою.

Наталія Погребняк - авторка 12-ти поетичних збірок віршів для дорослих та дітей, написала понад 200 текстів до пісень, лауреат Подільської літературно-мистецької премії (2001 р). Також нагороджена Грамотою Міністерства освіти України (2001 р.), Грамотою Верховної ради «За заслуги перед українським народом» (2021 р.) Зараз Наталія Володимирівна є волонтеркою, яка передає ЗСУ кошти зібрані з продажу своїх книг

Вірші зачарували присутніх своєю мелодійністю та глибоким змістом, тому цікаво було дізнатися, що більшість із них стали піснями. Віта Гламаздіна заспівала пісні «Україна» та "Крила" на слова Наталії Погребняк, а студенти коледжу виразно читали її лірику. Вразили слухачів проникливі вірші поетеси "Чом ти Боже покарав нас сусідами" у виконанні Єлени Зарванської, "Нам Україна Богом даний вирій" у виконанні Діани Дзюби та вірш «Журавлі» прочитав Іван Цуцман.

На зустрічі всі присутні щиро та зацікавлено спілкувалися з поетесою. У бесіді Наталія Володимирівна відмітила про міцну підтримку та допомогу Вінницького національного аграрного університету, з колективом якого вона має плідну та багаторічну співпрацю.

Зокрема, президент університету Григорій Калетник є меценатом, завдяки якому побачили світ чимало поетичних збірок Наталії Погребняк. Відмітила пані Наталія і Ладижинський фаховий коледж ВНАУ, який приваблює її своїм гостинним викладацьким колективом та допитливими, патріотичними та розумними студентами.

Наприкінці зустрічі студенти коледжу виконали пісню "Я не втомився", яка пролунала гімном нескореності українського народу у боротьбі з ворогом та вірою в Перемогу.

Творчість Наталії Погребняк налаштовує молодь по-справжньому любити Україну, боронити її Незалежність та бути справжніми патріотами свого народу.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}