Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
21pluh

Основний обробіток ґрунту – одна із найенергозатратніших операцій при виконанні польових робіт в агропромисловому комплексі

Важливою складовою основного обробітку ґрунту є оранка на зяб, яка полягає у подрібненні, перевертанні та розпушенні поверхні поля з метою підготовки його до зими.

Якісне виконання даного процесу забезпечує збереження родючості ґрунту шляхом зниження ерозії, затримання внутрішньої вологи та покращення розкладання пожнивних решток.

Найефективнішою у сучасному землеобробітку з точки зору продуктивності, енерговитрат та якості виконання процесу є оранка з допомогою оборотних плугів, які, в свою чергу, ще й підвищують маневреність машинно-тракторного агрегату, зменшуючи радіус його розвороту.

21pluh2

Відокремлений структурний підрозділ «Ладижинський фаховий коледж Вінницького національного аграрного університету» не відстає від світового розвитку техніки і технологій сектору АПК і успішно впроваджує та застосовує їх у своїй навчально-виробничій діяльності. Прикладом цього є використання сучасного оборотного плуга вітчизняного виробництва марки ПО-5. Усі студенти профільних спеціальностей мають змогу ознайомитись, вивчити його будову та принцип роботи і успішно застосувати отримані теоретичні знання при проходженні навчально-виробничої практики на базі учбового господарства нашого коледжу.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}