Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Agronomia

Агрономія - актуальна спеціальність сьогодення

Агроном – син землі!
Творить дивні дива,
Він вирощує хліб,
Хліб всьому – голова!

Професія агронома є актуальною на сучасному ринку праці, адже агроном є універсальним фахівцем. Сучасний агроном-це дипломований фахівець в сфері сільського господарства, який володіє широким набором навичок і знань.

Ладижинський коледж Вінницького національного аграрного університету в цьому році буде вперше проводити набір за спеціальністю «Агрономія», адже ця спеціальність є важливою та має попит серед роботодавців сільськогосподарських підприємств. Термін навчання: на базі 9 класів - 3 роки 10 місяців, а на базі 11 класів 1 рік 10 місяців. Терміни прийому на денну форму навчання на базі 9 класів з 1 липня по 13 липня 2020 р., на базі 11 класів з 10 липня по 29 липня 2020 р., а на базі кваліфікованого робітника з 10 липня по 29 липня 2020 р.

Агрономія полягає у вивченi широкого спектру біологічних наук: ботаніка, ентомологія, мікробіологія, хімія (органічна, неорганічна, фізколоїдна, агрохімія), рослинництво, генетика, селекція, тощо. Суть агрономії полягає у вивченні процесів та явищ, що відбуваються під час вирощування рослин. Головна ціль агронома – отримати високоякісний врожай рослинної продукції, що потім може використовуватись для різних цілей: новий насіннєвий матеріал, або переробка на продукти харчування або на корм для тварин. Процес навчання насичений практичним заняттями в умовах виробництва, дослідного поля, роботою з лабораторним обладнанням (мікроскопи, реактиви, хроматографи, тощо) гербаріями рослин та сноповим матеріалом.

Агроном керує процесом посіву і збору врожаю, займається підготовкою добрив і боротьбою зі шкідниками і все це в великих масштабах поля, а то і декількох полів. Якщо розглядати функціональність фахівця більш детально, то отримаємо приблизно такий список: раціональне використання посівних територій; вибір найбільш ефективних сортів рослин, враховуючи кліматичні та інші умови; ретельна перевірка стану насіння, контроль підготовки до посіву; огляд поля на предмет наявності хвороб і шкідників; планування боротьби зі шкідниками, безпечним для рослин і ґрунту способом; вибір добрива і способу його внесення, визначення дозування; контроль якості продуктів, їх первинної обробки; контроль польових робіт та їх коригування.

Напрями професійної діяльності: головний агроном господарства, управління; науковий співробітник; агроном-технолог с.-г. підприємств з виробництва і зберігання продукції рослинництва; менеджер-консультант представництв провідних маркетингових фірм, які діють на аграрному ринку України; дорадник, дорадник-експерт; кредитний та страховий експерт; керівник с.-г. підприємства.

Функції професійної діяльності: проектування і організація виробничої, консультаційної, науково-дослідної діяльності; управління процесами формування продуктивності с.-г. культур та якістю продукції рослинництва; прогнозування врожайності с.-г. культур; аналітична; проектування агроценозів і структури посівів у системі адаптивних технологій; проектування та впровадження сучасних технологій вирощування; організація досліджень і проведення демонстраційних дослідів; ефективне впровадження наукових розробок у виробництво.

Про роботу агронома можна говорити багато, але точно можна стверджувати, що це друга людина після керівника господарства, від якої залежить успіх ведення аграрного бізнесу.

Компетентному агроному завжди раді в будь-якому господарстві. Це робота, на якій завжди навчаєшся новому. Ласкаво просимо на навчання до Ладижинського коледжу Вінницького національного аграрного університету!

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}