Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Andwex5

Андріївські вечорниці

"Ой Андрію, Андрію, даруй нам надію!» - гучно лунало 13 грудня 2018 року з вуст дівчат Ладижинського коледжу ВНАУ, учасниць Андріївських вечорниць. Відбулося це святкове календарно-обрядове дійство в гуртожитку №1 Ладижинського коледжу ВНАУ.

Розпочав свято ведучий Олександр Руденко, який розказав присутнім про історію свята, необхідність збереження народних традицій, звичаїв та обрядів.

Andwex1

Під час заходу усім дійством керує досвідчена, дбайлива господиня Марія. Як і годиться, першими до оселі завітали дівчата із дзвінкими піснями. Очікуючи парубків-односельців, вони беруться до приготування та випікання головного атрибута свята – калити – символа Сонця, щастя, достатку, добробуту та надії.

Не забули дівчата й про ворожіння, які перейняли від своїх бабусь та матерів: на свічку , на люстерко, на пампушки, на чоботи та інші.

Andwex22

З гучними та веселими піснями на вечорниці завітали й парубки, які хвалилися своїми покупками з базару чим принесли неабияку радість дівчатам. Жарти та сміх переповнювали зал протягом дійства.

Andwex3

Насамкінець учасники свята урочисто виконали пісню «Моя Україна», у якій переплелися національне й патріотичне, єднання поколінь, державна минувшина й сьогодення, обрядовість та автентичність народу.

Організатори заходу:

Леся Малюта,Валентина Данчишина,Світлана Шкляр.

Andwex4

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}