Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
21 co

Заходи до Дня цивільного захисту

28 вересня у ВСП «Ладижинський фаховий коледж Вінницького національного аграрного університету» було проведено низку заходів до Дня цивільного захисту.

Важливість та необхідність їх проведення зумовлена не лише вимогами законодавчих і нормативних документів у сфері цивільного захисту, а й реаліями сьогодення. Надзвичайні ситуації можуть виникнути у житті кожного, тому знання основ безпеки життєдіяльності є запорукою збереження власного життя і здоров'я, а також вміння надати допомогу оточуючим у надзвичайних ситуаціях.

З 23 вересня Вінниччина увійшла в «жовтий» рівень епідемічної небезпеки, відповідно багато уваги було приділено роз’яснювальній роботі, пов’язаній з організацією захисту населення в умовах надзвичайної ситуації в період проведення обмежувально-карантинних заходів щодо запобігання виникнення та розповсюдження COVID-19. Необхідну та цікаву інформацію для студентів та працівників коледжу підготувала медична сестра Марія Черниченко.

Творчо та ініціативно до проведення Дня цивільного захисту підійшли студенти перших курсів, які взяли участь у конкурсі стіннівок на тематику цивільного захисту та надзвичайних ситуацій. Старанно виготовлені стіннівки стали джерелом корисної і повчальної інформації, яка може знадобитися у повсякденному житті. За підсумками конкурсу найкращими були визнані роботи груп: І-11, А-11, М-11, які зайняли перше, друге і третє місце відповідно. Роботи інших груп також були дуже гарними.

Всі працівники коледжу мають на відмінно знати правила поводження при надзвичайних ситуаціях, які можуть виникнути в навчальному закладі. З навчальною метою для обслуговуючого персоналу навчального корпусу № 1 начальником штабу ЦО Оленою Червончук було підготовлене та проведене змістовне заняття на тему: «Дії чергового працівника при виявленні підозрілого предмету». Піднята тема виявилася цікавою для учасниць заняття та спонукала до жвавого обговорення.

У цей час в бібліотечній залі коледжу поціновувачі печатного слова мали змогу ознайомитися з книжковою виставкою на тему цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, дбайливо підготовленою бібліотекарями Вірою Денисенко та Світланою Гуменюк.

День цивільного захисту у ВСП "Ладижинський фаховий коледж Вінницького національного аграрного університету" пройшов успішно та продуктивно, залишивши по собі знання, необхідні для безпечної життєдіяльності студентів, викладачів та всіх працівників коледжу.

Проведення подібних заходів неодмінно сприятиме покращенню рівня підготовки студентів та співробітників коледжу до дій при виникненні надзвичайних ситуацій, підвищенню їх психологічної стійкості, адже життя – головна земна цінність!

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}