Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Vysh 21

День вишиванки у ВСП "Ладижинський фаховий коледж ВНАУ"

Кожний третій четвер травня Україна уквітчується барвистими візерунками вишиванок – традиційного вишитого українського одягу, який прикрашає не лише тіло а й душу! 20 травня веселковим розмаїттям української вишивки замайорів ВСП «Ладижинський фаховий коледж Вінницького НАУ». Студенти, викладачі, всі співробітники коледжу вже традиційно приєдналися до святкування міжнародного Дня вишиванки, одягнувши вишиті сорочки – свій найкращий національний одяг. Проведення такого свята дає можливість відчути себе справжніми українцями, налаштованими на збереження культури, звичаїв і традицій свого народу.

До Дня вишиванки в читальній залі бібліотеки коледжу було розгорнуто тематичну виставку «Вишивала долю Україна!», спрямовану на ознайомлення з традиціями створення і носіння вишиванок, сучасними тенденціями в їх оздобленні.

Національна і громадянська позиція, культурна освіченість та патріотичні почуття студентів коледжу були яскраво продемонстровані під час літературних читань, де молоді люди декламували вірші, присвячені українській автентичності.

В підтвердження власної налаштованості до збереження невичерпної спадщини духовної культури нашого народу студенти разом із викладачами зробили фото у вишиванках. До дійства долучилася голова Гайсинської районної державної адміністрації Людмила Головашич.

Українська вишиванка є яскравим прикладом зберігання народних традицій, символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі! Вишиванка – це наша гордість, один з важливих способів національного самовираження! Одягаючи вишиванку ми щоразу доводимо, що безмежна любов до України живе у нашому серці!

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}