Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Dos dil

Студенти на дослідних ділянках

Одним з головних завдань агрономічної науки є розробка теоретичних основ і агротехнічних заходів підвищення продуктивності сільськогосподарських культур та поліпшення якості врожаю. Агрономія вивчає особливості культур, прийоми їх вирощування. Основними методами агрономічних досліджень є лабораторний, вегетаційний, лізимеричний та польовий. Найширше застосовують польовий метод.

Основне завдання польового досліду – вивчити життя рослин у польових умовах, наближених до виробничих. Закладають польові досліди на спеціально виділених ділянках. Результати їх використовують при розробці рекомендацій щодо вирощування сільськогосподарських культур.

Виділена під дослід ділянка має бути типовою за грунтовими відмінами, мати рівну поверхню без западин. Ділянку ізюлюють від доріг, лісу, побутових та тваринницьких приміщень захисною смугою.

З цією метою на землях учбового господарства ВСП «Ладижинський фаховий коледж ВНАУ» було проведено розбивку дослідних ділянок. Розбивку проводили разом із викладачами Тетяною Тихоновою і Валерієм Павловським студенти інженерно-агрономічного відділення: Мензул Ігор, Ружицька Аніта, Татарчук Денис. В подальшому студенти даного відділення будуть використовувати результати досліджень для виконання лабораторних та курсових робіт. Допомогу у проведенні робіт надала завідувач господарством Наталія Франюк.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}