Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Dro

Цікавий майстер-клас від стейкхолдерів

Всебічна підтримка та співпраця із Вінницьким національним аграрним університетом дає можливість Ладижинському фаховому коледжу ВНАУ розвивати матеріально-технічну базу і отримувати якісні знання серед здобувачів освіти. 12 квітня 2023 року студент, фахівець кафедри загальнотехнічних дисциплін та охороні праці інженерно-технологічного факультету Вінницького національного аграрного університету, випускник коледжу Сергій Мельничук провів цікавий майстер-клас з використання агро-дронів у сільському господарстві, який підготував під керівництвом завідувача кафедри, кандидата технічних наук, доцента Олени Солоної.

Сергій ознайомив викладачів і здобувачів освіти 3 курсу спеціальностей «Агрономія» та «Агроінженерія» з історією виникнення дронів, їх видами і особливостями використання у сільському господарстві.

Сільськогосподарський дрон є безпілотним літальним апаратом, який застосовується для ведення сільського господарства, допомагає у збільшенні обсягів врожаю та спостерігає за його ростом з метою поліпшення врожайності та фермерської ефективності.

Завдяки дронам фермери бачать, як виглядають їхні поля з висоти пташиного польоту, що дає змогу виявити багато проблем, таких як іригація, різноманітність ґрунтів, шкідникові та грибкові зараження. Мультиспектральні зображення показують інфрачервоний вид, а також візуальний діапазон. Завдяки цій комбінації фермери мають змогу побачити відмінності між здоровими та нездоровими рослинами, а це важко помітити неозброєним оком.

У Ладижинському фаховому коледжі під час навчального процесу для здобувачів освіти спеціальностей «Агрономія» та «Агроінженерія» використовується дрон DJI Mini 2, який подарував президент Вінницького національного аграрного університету Григорій Калетнік. Із роботою даного БПЛА здобувачів освіти знайомить завідувач інженерно-агрономічного факультету Іван Дідик.

Колектив і студенти коледжу дякують керівництву Вінницького національного аграрного університету в особі президента Григорія Калетніка, декану інженерно-технологічного факультету Віталію Яропуду, завідувачу кафедри загальнотехнічних дисциплін та охорони праці Олені Солоній за надану можливість ознайомитися із новинками безпілотних літальних апаратів. Тенденція використання сучасних технологій для спостереження за сільськогосподарськими культурами і ґрунтами триватиме, займатиме все більше сфер, областей і способів застосування, тому інформація, яку отримали здобувачі освіти, як ніколи актуальна.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}