Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Dsl11

21 березня - День сонячних людей

З 2006 року 21 березня в усьому світі відзначається День сонячних людей, тобто людей, які народилися із синдромом Дауна. Саме тому у ВСП «Ладижинський фаховий коледж Вінницького НАУ» у групі Б-11 практичним психологом Ольгою Атанасовою було проведено виховну годину на тему: «Сонячні люди серед нас».

Студенти дізналися про причину виникнення хвороби, історію її відкриття і про життя таких людей як в Україні, так і за кордоном. Цікаво, що у Америці 80% дітей із синдромом Дауна навчаються у звичайних школах разом із здоровими дітьми, в Україні ж цей відсоток складає менше одного. Проте щороку День сонячних людей набуває все більшої популярності у нашій країні, тому з кожним роком таким людям стає все легше соціалізуватися у суспільстві, особливо із введенням інклюзивного навчання. Людина з синдромом Дауна може здобути вищу освіту, влаштуватися на роботу, мати сім’ю.

Студенти ознайомилися із людьми з цією генетичною хворобою, які попри свій стан здоров’я змогли добитися неабиякого успіху: серед них є актори, адвокати, музиканти, ресторатори, спортсмени, актори, моделі.

Аби висловити толерантність і підтримку людям з синдромом Дауна у всьому світі 21 березня проходить акція “Lots of socks”. Долучитися до неї просто: треба одягти різнокольорові, непарні чи просто яскраві шкарпетки. Таким чином ви продемонструєте свою солідарність з людьми з непарною хромосомою, й водночас звернете на себе увагу перехожих, зрозумієте, як це — бути не таким, як більшість.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}