Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Buk22

Презентуємо свій стартап!

Відповідно до листа Міністертва освіти і науки України від 08.07.2021 року за № 1/9-351 «Щодо участі в конкурсі ECO-FRIENDLY стартап-проєктів» Відокремлений структурний підрозділ "Ладижинський фаховий коледж Вінницького національного аграрного університету" став розробником проєкту "Енергоощадний дезінтегратор для відновлення гумусу ґрунтів".

Дослідження, спрямовані на створення екологобезпечної, матеріало- та енергоощадної технології виробництва і застосування мінеральних та органо-мінеральних добрив на основі гумусової сировини – лігніту, є актуальними і дають можливість вирішення важливої народногосподарської проблеми – створення засад збалансованого екологічно безпечного природокористування, що дозволить мінімізувати рівень техногенного навантаження на довкілля за рахунок зниження забруднення атмосфери, літосфери та гідросфери токсичними елементами.

Враховуючи значні легкодоступні запаси бурого вугілля (лігніту) та наявні виробничі потужності, Україна впродовж короткого терміну може повністю забезпечити свій аграрний сектор якісними добривами з пролонгованою дією, що відкриває можливості мінімізації залежності від зовнішніх закупівель мінеральних добрив, вважаючи негативні політичні і економічні чинники та дозволяє суттєво знизити питомі енергозатратиі підвищити конкурентноздатність виробленої органічної продукції.

Найбільш енергоємною ланкою виробництва органо-мінеральних добрив є процес подрібнення лігніту. Існуючі млини є занадто метало- і енергоємними, з низькою продуктивністю. Тому, підвищення ефективності процесу подрібнення є надзвичайно актуальною різноплановою задачею.

Buk21

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}