Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Tulchin%201

Екскурсія до краєзнавчого музею та пам’ятки архітектури палацу Потоцьких у м. Тульчин

6 листопада 2018 року студенти Ладижинського коледжу ВНАУ груп І-21 та Б-21 відвідали мальовниче містечко Тульчин.

Була проведена екскурсія до краєзнавчого музею – найдавнішого музею Вінницької області, який був заснований 1927 році, та музею Леонтовича.

Tulchin%202

Тульчин – старовинне і відоме місто. Його історія пов’язана з діяльністю декабристів, О.Суворова, який проживав тут на протязі року. Також неможливо не згадати всесвітньо відомого композитора М. Леонтовича. Окрасою міста є садиба графів Потоцьких. Палац Потоцьких – витвір відмінної та вишуканої архітектури, один із кращих зразків української архітектури а стилі класицизму. Він вражає своєю красою та грандіозністю. Не дарма його називають Подільським Версалем. Це окраса і візитна картка міста Тульчина. Краєзнавчий музей містить велику кількість експонатів, які представляють історію від первісної доби до сучасності.

Студентів зацікавили стенди козацької доби і також предмети побуту жителів Тульчина XVIII – XIX ст.

Відділ стародавньої історії охоплює період історії Тульчинського краю, починаючи з найдавніших часів до початку XX століття. В експозиціях представлені матеріали археології , оригінальні експонати періоду Київської Русі, матеріали козацького руху в історії краю.

Студенти отримали величезну кількість позитивних вражень. Поїздка до визначних місць міста Тульчина дала можливість зануритися в історичну атмосферу, немов подихати подіями минулих століть. Такі екскурсії дають можливість пробудити в молоді інтерес до власної історії.

Tulchin%203

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}