Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Expo1

Відвідування виставки AGROEXPO

Організатори і розпорядник міжнародної агропромислової виставки ТОВ "Украгроекспо" запросили відвідати виставковий захід, який проходив з 26 по 29 вересня 2018 року у м. Кропивницький (Кіровоград). І 27 вересня викладачі коледжу Дідик І.О., Сандуляк А.М., Слюсаренко С.П., Вельганюк О.С., Довбуш Є.О. відвідали виставку AGROEXPO 2018.

Міжнародна агропромислова виставка AGROEXPO - це:

- 125 000 м2 виставкових площ (відкритий виставковий майданчик – 102 500 м2, критий – 22 500 м2);

- Польова демонстрація всіх типів сільськогосподарської техніки на полігоні площею 60 000 м2;

- Спеціалізована виставка племінної худоби та птиці площею 2 000 м2;

- Експозиції вітчизняних і закордонних виробників техніки та обладнання для агропромислового виробництва, комплектуючих до с/г техніки;

- Експозиції виробників та постачальників засобів захисту рослин, насіння;

- Можливість відвідати тематичні семінари та конференції;

- Спеціалізована виставка-продаж легкових та вантажних автомобілів від відомих світових брендів - "AUTOLAND";

- Тест-драйв легкових автомобілів та с.г. техніки;

- Етап Кубку Європи зі стронгмену (за участі Василя Вірастюка).

Expo2

Організатором поїздки на виставку виступив Сандуляк А.М., який запропонував викладачам загальнотехнічних і спеціальних дисциплін підвищити свій фаховий рівень новими знаннями у галузі с.г.машинобудування, експлуатації і використання техніки (пристосовуваності), сервісу, ремонту; перспектив застосування і впровадження нових форм і методів співробітництва з сучасними учасниками с.г. ринку, на що відгукнулися зацікавлені викладачі.

Кожне відвідування таких заходів ставить перед собою основні три цілі:

- Підвищити свій рівень у аспекті інформованості про нову техніку (особливо с.г.), технічного забезпечення і впровадження нових ноу-хау.

- Інформованості застосування інформаційно-технічного забезпечення сучасного МТП, рівня пристосовуваності новітніх ІТ технологій до різних марок машин і забезпеченості ними.

- Набуття теоретично-практичних навиків співпраці з прогресивними учасниками, надання відповідних послуг для с.г. виробників. Насамперед хочеться відмітити, що сучасна техніка досить чітко окреслила напрямок свого розвитку - якість.

Передові фірми-продуценти с.г. машин, створивши відповідні структурні ланки (дилерські центри) надають дуже широкий спектр своїх послуг товаровиробникам.

Expo3

Це проявляється у розробці, удосконаленні і пристосовуваності с.г. машин до різних умов експлуатації в залежності від ґрунтів, рельєфу, картографування, технологічності, культур, кліматичних умов і т.д., а це потягнуло за собою підвищення умов праці, технологічності вирощування різних с.г. культур – покращення економічного стану господарств різних форм власності.

Поспілкувавшись з різними учасниками виставки хочеться відмітити тенденцію розвитку новітніх технологій у різних галузях народного господарства, що тягне за собою необхідність забезпеченості трудовими ресурсами.

Всі фірми (при співбесіді, обговоренні, дискусії) вказують на те, що потрібні трудові ресурси: комунікабельні, автентичні, інтелектуально активні і розкуті, наполегливі і інформовані, що забезпечить сталі технологічно-технічні показники їх роботи та різних с.г. підприємств різної форми власності. Все це зводиться до одної цілі – всім потрібен СПЕЦІАЛІСТ своєї професії.

На кожній з виставок (якого б рівня вони не були), «день поля» та інших практичних польових презентаціях зустрічаємо наших випускників. І цього разу також були такі зустрічі. Наші випускники відмінно себе зарекомендували у різних сферах надання різних послуг для с.г. виробників.

Розмова з провідним топ-менеджером по продажу техніки фірми Костею Рябоконем вказала на те, що різні фірми і підприємства готові брати на роботу спеціалістів, які орієнтуються в умовах сучасної тенденції розвитку техніки, а особлива їх увага приділяється на : відповідність, відповідальність професійність, толерантність, енергійність, як залог успішного життєвого майбутнього і чітко вказують на особливості розвитку сучасних освітньо-ринкових ставлень до проблем отримання спеціалізованих трудових ресурсів.

Радує те, що різні фірми починають розуміти причинно-наслідкові аспекти нехватки кваліфікованих кадрів, а тому більше і більше починають створювати потенційні умови для співпраці.

Такі виставки забезпечують розуміння того, що можливо підвищити свій науково-педагогічний, теоретичний рівень, а особливо здобути практичних навиків по застосуванні, технологічності і пристосовуваності техніки до польових, дорожніх і виробничих умов, адже проводилась польова демонстрація всіх типів с.г. техніки на полігонах, особливо тест драйви на різних марках новітніх автомобілів та с.г. техніки.

На останок хочеться сказати, що такі виставки забезпечують обізнаність, логістику, обґрунтованість цілей навчання студентів, їх перспективність працевлаштування і кар’єрного росту.

На нашу думку, для таких заходів потрібно створювати спец. групи викладачів і студентів і знаходитись там всі дні експозиції.

Голова ЦК спец. дисциплін Слюсаренко С.П.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}