Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Ge1

Гербарій збирали – за рослинами споглядали

Досконало вивчити біологію навчаючись лише в аудиторії неможливо. Слушним доповненням до теоретичних знань для студентів Ладижинського фахового коледжу ВНАУ є навчальна практика.

На початку березня, коли рослини лише починають прокидатися від зимового сну, студенти спеціальності 201 «Агрономія» проходили навчальну практику з ботаніки. Практичні заняття проходили дуже цікаво, адже ботанічний світ – це справжнє царство природної флори.

Гербарій — це колекція спеціально зібраних засушених рослин, призначених для наукової обробки, навчання. Для більш поглиблених знань студенти збирали рослини на подвір’ї коледжу, виїжджали у поля і сади навчального господарства та збирали рослини, вирощені на дослідному полі коледжу.Так навчання перетворилося у справжню мандрівку, пригоду. Із зібраними рослинами молоді люди прямували до аудиторії, щоб визначити їх вид і підготувати до висушування та оформлення гербарію.

Для спостереження за декоративними, рідкісними рослинами та рослинами, які занесено до Червоної книги України, студенти вирушали до місцевого дендрологічного парку, де побачені рослини описували за допомогою визначників та практикумів.

Результатом навчальної практики став професійно оформлений і неймовірно гарний гербарій, який передає велике розмаїття природи. Всього студентам вдалося зібрати понад 50 видів рослин, вивчити українські та латинські назви родин і видів та їх господарське значення.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}