Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Gg rr

Гурткова робота

Гурткова робота зі студентами – це діяльність, яка організовується в навчальних закладах та має на меті залучити студентів до активної праці, вирішення різноманітних соціальних, наукових та технологічних проблем. Це ефективний спосіб навчання та розвитку, який дозволяє студентам отримати нові знання та практичний досвід в електрифікації, розвивати соціальні навички та підвищувати свою мотивацію до навчання.

У Ладижинському фаховому коледжі Вінницького національного аграрного університету силами керівництва університету, адміністрації коледжу, викладачів, студентів, стейкхолдерів створена нова сучасна лабораторія альтернативних джерел енергії. При лабораторії під керівництвом викладача Світлани Нагачевської функціонує гурток технічної творчості з електротехнічних дисциплін «Енерджайзер», який працює над різними проєктами та поповненням матеріально-технічного забезпечення і унаочнення для навчального процесу. Учасники гуртка проводять дослідження на макетах, які самі монтують, вишукують нові ідеї в соціальних мережах, спілкуються із чатом GPT.

Гурткова робота організовується на основі різних форм: від маленьких пізнавальних проєктів, які пропонуються студентам для самостійної роботи (реферати, написання статей) до складних багатоденних проєктів, які вимагають командної роботи.

«Для прикладу хочемо показати проєкт зі створення інтерактивної карти альтернативної електрифікації України», – говорить керівник гуртка Світлана Нагачевська, – «Студенти і викладачі займалися проєктуванням, збором інформації для створення макету. На карті за допомогою світлодіодів різних кольорів представлені найбільші по регіонах України сонячні, вітрові, біогазові та гідроелектростанції. Всі електричні розрахунки, пайка та монтаж здійснені студентами та викладачами відділення електрифікації та автоматизації коледжу».

З новими цікавими проєктами роботи гуртка технічної творчості учасники будуть знайомити поступово. Бажаємо всім наснаги та творчих здобутків.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}