Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Golod 21

День вшанування пам’яті жертв голодоморів

У заході взяли участь голова Гайсинської районної державної адміністрації Людмила Головашич, директор Відокремленого структурного підрозділу «Ладижинський фаховий коледж Вінницького національного аграрного університету», депутат Гайсинської районної ради Олег Цуркан та заступник директора з виховної роботи Олена Мисько.26 листопада, напередодні Дня вшанування пам’яті жертв голодоморів, відбулося урочисте покладання квітів до Пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932-33 років, що розташований на центральному кладовищі міста Ладижин.

Під час жалобних урочистостей, Людмила Головашич зазначила – «Сьогодні ми згадуємо мільйони людей, постраждалих і загиблих під час голодоморів. Ми сумуємо, але ми відчуваємо і гордість за наш народ, адже перед обличчям жахливої жорстокості українці вистояли і змогли завоювати свою незалежність!» Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували загиблих від голоду земляків та поклали квіти до Пам’ятного хреста.

День пам’яті жертв голодоморів — щорічний національний пам’ятний день в Україні, що припадає на четверту суботу листопада. Традиційно в цей день громадяни відвідують поминальне богослужіння й ставлять символічні горщики з зерном і свічки до пам’ятників жертвам голодоморів в Україні.

У 1932–1933 роках тоталітарний режим Сталіна викликав в Україні жахливий голод – геноцид, покликаний зламати дух українського народу, стерти його ідентичність і зупинити його жагу до свободи та незалежності. За різними даними, від Голодомору загинуло від 4,5 до 10 мільйонів людей, а втрати українців у частині ненароджених становлять понад 6 мільйонів.

Знання й визнання правди про Голодомор – це насамперед усвідомлення того, що нація, яка пережила найтемніші часи й вижила заради світлого майбутнього, не може дозволити завести себе в нову катастрофу, тому що українці озброєні історичною пам'яттю та володіють інструментарієм самоочищення і самоусвідомлення.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}