Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Gurtki 22

Цікавим, насиченим і багатогранним життям живуть студенти Відокремленого структурного підрозділу «Ладижинський фаховий коледж Вінницького національного аграрного університету»

Відокремлений структурний підрозділ «Ладижинський фаховий коледж Вінницького національного аграрного університету» є одним з провідних вищих навчальних закладів в системі аграрної освіти Вінниччини. Коледж схожий на велике родинне коло, де кожна людина огорнена теплом і турботою, особливо студентська молодь. Багато часу і зусиль вкладають викладач в забезпечення всебічного розвитку студентів, в озброєння їх необхідними знаннями, підготовку до успішного професійного життя. Навчальна частина підкріплюється добре налагодженою гуртковою роботою, де студенти не лише поповнюють необхідні для обраної професії знання, а й отримують практичні навички, які обов’язково стануть в нагоді у подальшому житті.

На «ти» з технологіями майбутнього!

Унікальну можливість опанувати технології майбутнього мають студенти коледжу відвідуючи гурток з 3D-моделювання і 3D-друку. Сучасне 3D-обладнання додає навчальному процесу ноток сучасності, приваблює молодь новими можливостями та технологіями! .

Придбати дороговартісне обладнання вдалося завдяки перемозі проєкту коледжу «Навчальний клуб 3D – PRINT» у конкурсі соціальних проєктів «Час діяти Ладижин» від БФ «МХП – Громаді»! .

До складу ініціативної групи увійшли директор коледжу Олег Цуркан, завідувач інженерно-агрономічного відділення Іван Дідик та активний містянин Олександр Сташок. Спільна робота ініціативної групи дала плідний результат на користь коледжу! .

В найближчому майбутньому на нас чекає суттєве переосмислення багатьох процесів виробництва. 3D-моделювання і 3D-друк міцно і невідворотно входять в наше життя. Коло їх застосування досить розгалужене – автомобілебудування, авіабудування, будівництво, медицина, дизайн, мистецтво та архітектура. Тому, саме на часі підготуватися до цих неймовірних і захоплюючих змін! .

Формування культури енергозбереження – запорука соціально-економічного процвітання країни!

Студенти коледжу ідуть в ногу з часом і розуміють, що енергозбереження є важливим питанням у житті не лише навчального закладу, а й людства в цілому. Опанувати культуру енергозбереження, навчитися методам енергоефективності та збереження теплової енергії допитливим студентам допомагають на гуртках енергоефективності, які працюють в коледжі.

Цікавим для студентів виявився досвід екранування опалювальних систем. Зокрема, студентський гурток по енергозбереженню разом із його керівником Наталією Прокопенко виконали практичне завдання по розміщенню тепловідбиваючих екранів у головному корпусі навчального закладу. У холі третього поверху такі екрани вмонтували за всіма батарейними радіаторами. .

Студенти із задоволенням приймають участь у енергозберігаючих заходах у стінах рідного коледжу, і в майбутньому вони із гордістю розумітимуть що залишили частинку своєї праці для зменшення витрат закладу на комунальні послуги. Крім того, набуті знання допоможуть молодим людям зробити крок у напрямку енергозбереження і у власних домівках.

Від студента до науковця-винахідника!

Перетворити коледж на справжній експериментальний майданчик для втілення інноваційних ідей у галузі електрифікації та автоматизації допомагають гуртки, які працюють при навчальних кабінетах. Студенти-електрики беруть активну участь у навчальній та пошуково-науковій роботі, розробці електроприладів, ремонті і оновленні матеріально-технічної бази коледжу .

Студенти постійно беруть участь у Всеукраїнських конкурсах та дослідницьких олімпіадах, мають багато призових місць та нагород.

Ремонт автомобіля власними руками!

Найпростіший спосіб продовжити термін служби автомобіля – це своєчасне виявлення порушень в його роботі. Точний діагноз можуть поставити в сервісному центрі, але кожен раз відвідувати його для діагностики клопітно і дорого. Саме тому, студенти ВСП «Ладижинський фаховий коледж Вінницького національного аграрного університету» освоюють основні методи та навички роботи з різноманітними програмами для діагностики автомобіля. Навчання проводить викладач коледжу Сергій Слюсаренко.

В оснащенні спеціалізованих майстерень коледжу використовується великий асортимент діагностичного обладнання, які можна розділити на два основних види – мотор-тестери і діагностичні сканери. У кожного з них є свої можливості та особливості. Це дає змогу студентам на практиці проводити діагностику автомобілів, розглядати основні етапи проведення діагностики та самостійно приймати рішення про ліквідацію несправностей. Викладач на практиці широко використовує мобільний телефон, як засіб для діагностики автомобіля. Звичайно, безпосередньо підключити телефон до системи автомобіля не вийде, для цього студенти використовують спеціальні сканери адаптери з Блютуз.

Крім діагностики несправностей обраного автомобіля, студенти можуть дізнатися його реальний пробіг уникаючи при цьому зайвих витрат.

Але, не лише комп’ютерну діагностику автомобілів вивчають студенти. Для справжнього фахівця важливо добре розбиратися в механіці, знати будову сільськогосподарської техніки вміти ремонтувати автомобільні двигуни. Для цього в майстернях коледжу створені всі умови – встановлене необхідне обладнання, і, навіть, зроблений розріз справжнього сучасного трактора Кейс Магнум.

Тож, якщо Ви хочете здобути першокласні знання, а Ваш автомобіль працював, як швейцарський годинник, запрошуємо на навчання до ВСП «Ладижинський фаховий коледж Вінницького національного аграрного університету».

Робота на учбовому господарстві – перший досвід господарювання на землі.

Славиться коледж упорядкованим та доглянутим учбовим господарством! Тут постійно кипить робота, залучаються найкращі новинки сільськогосподарської техніки, проводяться професійні майстер-класи та тренінги.

Справжньою родзинкою серед запланованих заходів став тренінг на тему: «Аспекти експлуатації самохідної техніки Case IH та систем точного землеробства Trimble, RAVEN».

Завдяки тому, що учбове господарство коледжу має можливість розмістити великогабаритну техніку на своїй території, майстер-клас проводили на свіжому повітрі з дотриманням усіх протиепідеміологічних норм, що дуже важливо у період пандемії.

Робота в полі на дослідних ділянках є значним чинником відмінної підготовки студентів-аграріїв. Студенти коледжу, під час практичних занять, старанно відточують професійну майстерність та готуються до великого й почесного завдання – бути господарем на власній землі та працювати на благо державної могутності.

Цікавим, насиченим і багатогранним життям живуть студенти Відокремленого структурного підрозділу «Ладижинський фаховий коледж Вінницького національного аграрного університету». Історія, славні традиції та вагомі досягнення коледжу свідчать про те, що навчальний заклад готує не тільки кваліфікованих фахівців, а й виробив своєрідну формулу виховання, яка передбачає плекання національно свідомої, інтелектуально потужної, духовно зрілої молоді, що гідно презентуватиме сучасний духовний потенціал України.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}