Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Kam1

Незабутня подорож дружнім студактивом

21 травня студентський актив ВСП «Ладижинський фаховий коледж Вінницького НАУ» вирушив у подорож мальовничими місцями подільського краю. Першою локацією став Кам’янець-Подільський, це місто має не лише оборонні мури та бастіони, а й неймовірний каньйон річки Смотрич, костели та церкви, будинки у яких живе історія. Це місто, де переплелося середньовіччя та сьогодення.

Неабияк привабило туристів Старе місто: старовинні будівлі вміло відреставровані, фасади закладів харчування виконані в оригінальному стилі. Біля Ратуші на площі Польський Ринок нас зустрів пам’ятник туристу.

Вразила студентів первісна кам’яна споруда собору святих Петра і Павла, збудована на початку XVI століття – тринефний храм в романському стилі з багатою історією і неймовірним оздобленням. Саме тут можна побачити рідкісне поєднання католицької архітектури та мусульманського мінарету заввишки в 40 метрів, який залишився тут у спадок від турецьких завойовників.

Багато позитивних емоцій отримали від екскурсії старою фортецею, до складу якої входить одинадцять башт, кожна з яких має свою назву й історію. Так, найвища башта названа Папською тому, що була збудована на кошти, надіслані Папою Римським Юлієм II. Ще її називають Кармелюковою, бо в ній тричі був ув’язнений український народний герой Устим Кармелюк. У Чорній (кутовій) башті знаходиться криниця завглибшки 40 м і діаметром 5 м, видовбана у скелі.

Kam2

У підземеллях Замкового комплексу відкрито експозиції, що відтворюють сторінки його історії. У західному бастіоні реконструйовано панораму оборони замку 1672 р. під час турецької навали. У східному бастіоні розміщено експозицію, присвячену історії легкої метальної зброї на Поділлі. До нашого часу у фортеці збереглася система ходів і казематів. Відвідувачі фортеці мають змогу поїздити верхи на конях, постріляти з арбалетів та луків, власноруч викарбувати пам’ятну монету

Після прогулянки фортецею студенти вирушили до неймовірного місця сили – Бакоти, яке знаходиться за 40 кілометрів від Кам’янця-Подільського. Колись в цих місцях була столиця княжого Пониззя. Однак 1981 року, у зв’язку з будівництвом Новодністровської ГЕС населення виселили у сусідні міста, а саме село затопили. Зараз Бакотою, яка є частиною заповідника "Дністровські товтри", називають місця вздовж Дністра, який тут настільки широкий, що може здаватись, що ви дивитесь на справжнє море, з якого видніються величні пагорби. Загальна площа Бакотської затоки складає 1250 га. Вражаючі масштаби цього місця не залишили байдужим нікого. Якщо з оглядового майданчика спуститись вниз стежкою, знайдете справжній печерний монастир 11 століття, який тут зберігся.

Kam3

Подорож була мега позитивною: цікаві екскурсії, нові місця, веселі пісні дорогою, пікнік на природі та веселий настрій ще більше здружили студентський колектив.

Дякуємо профспілковому комітету та адміністрації коледжу за підтримку у всебічному розвитку студентської молоді.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}