Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Ko 22 vnau

Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні процеси агропромислової інженерії в умовах сталого розвитку»

Ладижинський фаховий коледж Вінницького національного аграрного університету виступив співорганізатором щорічної Всеукраїнської науково-практичної конференції «Інноваційні процеси агропромислової інженерії в умовах сталого розвитку», яка проходила 20-21 жовтня 2022 року на базі Вінницького національного аграрного університету. Конференція стала непересічною науковою подією, адже зібрала науковців і практиків з відомих навчальних закладів України.

Пленарне засідання відкрили ректор університету, кандидат сільськогосподарських наук, професор Віктор Мазур, проректор з науково-педагогічної, наукової та інноваційної діяльності, доктор економічних наук, професор Інна Гончарук і декан інженерно-технологічного факультету Віталій Яропуд.

Звертаючись до учасників науково-практичної конференції, Віктор Мазур передав вітання від президента університету, доктора економічних наук, професора, академіка НААН України Григорія Калетніка та зазначив, що гармонійне поєднання результатів наукових досліджень, сучасних освітніх програм та експериментального виробництва сьогодні є рушійною силою розвитку аграрно-промислового комплексу України. Також, ректор університету подякував науковцям за зацікавленість проблематикою конференції та запросив до активної наукової дискусії та плідної роботи. Інна Гончарук у своєму вітальному слові наголосила на високому представницькому рівні конференції та зазначила, що до участі у конференції долучилися провідні науковці та дослідники з 17 закладів вищої освіти, наукових установ, провідних підприємств із міст Київ, Вінниця, Дніпро, Львів, Полтава, Суми, Харків, Черкаси, коледжів міст Вінниця, Ладижин та с. Чернятин Вінницької області.

Традиційно щороку колектив коледжу активно долучається до участі у конференції. Цьогоріч коледж представили 18 учасників. Велика кількість наукових праць була висвітлена викладачами коледжу на секціях присвячених різним тематикам. Всі представлені наукові доробки посіли гідне місце серед робіт інших учасників конференції.

Директор Ладижинського фахового коледжу ВНАУ, доктор технічних наук Олег Цуркан, який на пленарному засіданні представив доповідь на тему: «Концепція енергоощадного сушіння термолабільних насіннєвих матеріалів».

На секції «Автоматизовані системи в машинобудуванні, харчовій промисловості та агропромисловій інженерії» свої доповіді представили кандидат технічних наук, заступник директора з навчальної роботи Дмитро Присяжнюк, завідувач відділення «Інженерно-агрономічне» Іван Дідик, викладачі Євгеній Довбуш, Олександр Вельганюк та Іван Попов.

На секції «Геоінформаційні технології та інноваційні підходи техніко-технологічного забезпечення аграрного виробництва» виступили кандидат технічних наук, доцент Анатолій Спірін, завідувач навчально-виробничої практики Віктор Уманський, викладачі Сергій Слюсаренко, Василь Подолян, Сергій Тишко, Андрій Сєріков та Ігор Паламарчук.

На секції «Інноваційні процеси та досягнення електроінженерії: енерго- та ресурсозберігаючі технології» виступили: доктор технічних наук, професор Микола Стаднік, кандидат педагогічних наук Ірина Стаднійчук, завідувач відділень «Електрифікація та автоматизація сільського господарства» та «Економічне» Іван Котик, викладачі Анатолій Кучерук, Тамара Величко.

Конференція відбулася на високому рівні, в ній взяли участь відомі науковці та дослідники. Онлайн-формат конференції дозволив об’єднати науковців з різних міст.

Колектив Ладижинського фахового коледжу Вінницького національного аграрного університету висловлює щиру подяку керівництву університету за участь у розвитку наукової діяльності, можливість обміну досвідом і всебічну підтримку в організації Всеукраїнської науково-практичної конференції «Інноваційні процеси агропромислової інженерії в умовах сталого розвитку».

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}