Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
%D0%9A%D0%90%D0%A0

Культура поведінки

23 жовтня в бібліотеці Ладижинського коледжу ВНАУ з студентами групи М-21, М-22, М-23 була проведена виховна година на тему: «Культура поведінки».

SSS

Мета виховної години: уточнити поняття ввічливості; показати необхід-ність виконання правил культурної поведінки; дати поняття про етикет; прищеплювати бажання удосконалюватися, жити в культурному середо-вищі

Культура - це виховання. А виховання - це сформована свідомість і культура спілкування, поведінки, вчинку. У процесі формування особистості особливе значення має і виховання етичної культури, як досвід норми взаємодії між людьми, виражений моральними правилами співжиття. Етична культура розглядається як образ життя, який орієнтує молодь на моральні цінності.

Вийшовши з дому, прийшовши до коледжу, знаходячись в загальних місцях, транспорті, вступивши в контакт з людьми, людина проявляє себе на відповідному рівні культури. Таким чином виробляються хороші манери, етикет.

«Етикет - установлені норми поведінки і правила ввічливості в якому-небудь товаристві». Етикет - це встановлений порядок поведінки і форм висловлення доброго відношення до людей. Його правила продуктовані вимогами поваги до оточуючих і засновані на доцільності, прагненні до красоти, естетики поведінки.

Одним із завдань виховної години є навчання студентів тому, як організовувати своє спілкування за певними правилами, бо особливості мовлення пов'язують їх з оточуючими, служать показниками культури й вихованості; тому що культура мовлення проявляється в умінні не тільки говорити, а й в умінні вислуховувати свого співрозмовника; навчання тому, що дотримуючись правил мовлення студенти засвідчать свою доброзичливість, приязнь, тактовність, ввічливість, шанобливе ставлення до співрозмовників. Це може стати чудовою можливістю для наближення до студентів, кращого їх розуміння і досягнення взаєморозуміння.

Сьогодні ми проаналізували ті правила культури поведінки, з якими зустрічаємося кожної хвилини. Але це дуже мала частка науки про культуру, і хочеться, щоб ви намагалися бути вихованими людьми: не соромилися піднести важку сумку незнайомій вам жінці чи портфель своїй однокурсниці; поступитися місцем бабусі чи дівчинці, вміли спілкуватися з оточуючими. Світ так улаштований, що з кожним роком людей стає все більше на декілька мільйонів, звичайно, і некультурних тахож. Але нам потрібні люди виховані і порядні, а тим, хто не знає правил хорошої поведінки, не місце серед нас.

P104

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}