Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Lviv1

Подорож до Львова

Львів – місто легенд. Місто вабить своєю неповторністю, своїм живим стилем та особливим колоритом кожної з його вуличок, приховує багато таємничих та загадкових споруд, які доповнюють одна одну. Театри, історичні будівлі, пам'ятники, музеї, кав'ярні, палаци - все це матеріальна незамінна цінність міста, а духовна приховується у кожному елементі Львова - запах кави, привітність львів'ян, шелест листя дерев, «подих» міста та живий дух історії, що наповнює кожну стародавню споруду.

29-30 вересня група студентів та викладачі Ладижинського коледжу ВНАУ мали можливість поринути у неповторний легендами дух міста, пройтися вузькими вуличками міста, відвідати музеї кави, свічок,майстерні шоколаду, міську ратушу.

Lviv2

Повірте, Львів має чим нас здивувати!!! Високий замок, Площа ринок та міська ратуша, оперний театр, Армянський кафедральний собор, Вірменський собор, музей-заповідник….

«Львіварня» –не лише інтерактивний музей пивоваріння, аналогів якому немає в Україні, а й сучасний арт-центр, де відбуваються виставки, дегустації та різноманітні культурні події. Завдяки інтерактивним експонатам музею ми відчули себе справжніми пивоварами, «доторкнулися» до історії пива та «зазирнути» у процес пивоваріння.

Lviv3

Другого дня екскурсії ми відвідали три замки. Це Олеський, Підгорецький та Золочівський замки які разом утворюють славнозвісну Золоту Підкову Галичини. Олеський замок було збудовано понад шість століть тому.

Lviv4

Пам'ятка є класичним бароковим комплексом будівель. Твердиня стоїть на самотній горі висотою приблизно 50 м. В плані замок незвичний - овальний, з міцними контрфорсами та затишним внутрішнім двориком. Навколо фортеці – парк, де в 1996 р. проходив пленер скульпторів. Їхні роботи прикрашають паркові алеї.

Підгорецький замок Конєцпольських з парком, колись, вважався одним із найгарніших в Європі і є одним із найкращих зразків поєднання ренесансного палацу з бастіонними укріпленнями. Його було зведено для гетьмана Станіслава Конецпольського у 1635—1640 роках. Розташована на високому пагорбі будівля справляє дивовижне враження. Нічого подібного на той час у Європі не було, за рівнем багатства палац посідав друге місце після краківського Вавеля. Нині в Підгірцях тривають відновлювальні та дослідницькі роботи, утім, їх потребує не лише палац, а й розташований біля нього один із перших у Європі ренесансний парк, котрий звели за участі найкращих італійських майстрів. Біля замку знаходяться багатодекорований костел святого Йосипа (1763р.).

Lviv9

Золочівський замок в документах вперше згадується 1532 року у зв'язку зі зміною власників. Тоді Станіслав Сенінскій, якому належало все місто, продав палац графу Гуркову. На території замку розташовано два палаци. Обидва — так званий Китайський палац(один з трьох в Європі!) та двоповерховий палац, побудований в стилі Відродження, — сьогодні відкриті для відвідувачів.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}