Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Vihovna%20%282%29

«Моє майбутнє – у моїх руках»

7 березня 2018 року в Ладижинському коледжі ВНАУ у групі І31 проведена відкрита виховна година на тему «Моє майбутнє – у моїх руках». Провели виховну годину куратор групи Гайдучик Г.М. і психолог коледжу Ряба Т.М.

На занятті були присутні представники адміністрації коледжу і куратори груп.

Мета виховної години – усвідомлення студентами необхідності набуття освіти; допомога студентам у визначенні шляхів вдосконалення власних навичок; навчання самостійності у засвоєнні знань; виховання у студентів потреби у постійній самоосвітній діяльності.

Бесіда із студентами супроводжувалась електронною презентацією, де висвітлювались портрети, цитати відомих людей про важливість цілеспрямованості, працелюбності у досягненні успіху.

Виховна година розпочалася із вступного слова куратора: про те, які вимоги висуваються до молодих людей у сучасному суспільстві , які риси особистості повинні бути притаманні випускникам вищих навчальних закладів і яка роль у цьому відведена систематичній, цілеспрямованій роботі над підвищенням свого рівня фахових знань, а також рівня загальної культури.

Психолог Ряба Т.М. відмітила необхідність постійної адаптації дипломованих фахівців до змін у економічному, технологічному, культурному, соціальному середовищі. Тому сьогодні гостро стоїть питання про безперервну освіту. Підтвердженням цих слів були цитати Т.Г. Шевченка , Б. Гейтса, висвітлені на екрані.

У першій частині виховної години «Праця на межі своїх можливостей», ведучі студенти повідомляють деякі факти з біографії відомих людей, які свідчать про роль не тільки таланту , але й величезної праці для досягнення успіху. Другий розділ «Авторитетні поради» розкриває перед студентами секрети успіху видатних особистостей, їх поради молодому поколінню. Куратор наводить приклади анкетування, яке було проведено рік тому серед студентів групи.

Метою даного анкетування було спрямувати діяльність студентів на досягнення своєї життєвої мети, самокритично оцінити свої переваги і недоліки, скласти програму свого життя на перспективу.

Психолог Ряба Т.М. проаналізувала анкети студентів групи, як вони заповнили напередодні. Метою цього анкетування було виявити схильність кожного студента до різних видів діяльності. Кільком студентам було оголошено результати анкетування, іншим – видано поради у письмовому вигляді.

У третьому розділі «Секрети успішного навчання» студенти разом з куратором і психологом обговорили необхідні умови, яких бажано дотримуватись для досягнення успіху не тільки у навчанні, а й у житті.

Студенти показали свої презентації, у яких відображали свою біографію, досягнення і плани на майбутнє. Свій подальший шлях вони вбачають у подальшому навчанні в університеті і побудові кар єри відповідно до обраної освіти.

На заключному етапі психолог Ряба Т.М. провела експрес-опитування «Валіза», для чого використала завчасно підготовлений ілюстративний матеріал.

За результатами тестування куратор Гайдучик Г.М. провела фронтальну бесіду із студентами і побажала здійснення всіх задумів.

Під час обговорення присутні на виховній годині викладачі відмітили актуальність обраної теми для студентів 3 курсу, і важливість отриманої інформації для майбутніх випускників коледжу.

Vihovna%20%282%29
{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}