Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
21min ap

Директор ВСП «Ладижинський фаховий коледж ВНАУ» брав участь у зустрічі з міністром аграрної політики та продовольства України

Наприкінці жовтня, Вінницький національний аграрний університет приймав поважного гостя – міністра аграрної політики та продовольства України, к.ю.н. Романа Лещенко. Зустріч відбулась в рамках Всеукраїнської науково-практичної конференції «Інноваційні підходи та цифровізація агропромислової інженерії в умовах сталого розвитку». Співорганізатором конференції виступив Відокремлений структурний підрозділ «Ладижинський фаховий коледж ВНАУ».

Роман Лещенко – наймолодший міністр аграрної політики за всю історію України. Під час зустрічі, він ознайомився з окремими досягненнями, успішними інноваційними розробками науковців університету та зустрівся з науково-педагогічним колективом, студентами, аспірантами та докторантами ВНАУ.

Виступаючи перед науково-педагогічним колективом та молоддю ВНАУ Роман Лещенко розповів про свій життєвий, трудовий і науково-педагогічний шлях, особистий професійний досвід в аграрній сфері, а також поділився з присутніми своїми міркуваннями щодо гострих проблем та першочергових завдань галузі АПК.

21min ap1

Директор ВСП «Ладижинський фаховий коледж ВНАУ», доктор технічних наук, доцент Олег Цуркан глибоко стурбований станом аграрної науки, захистом науково-дослідних земель та низьким рівнем фінансування державних тематик наукових досліджень. Адже, науку можна творити лише у відповідних умовах. Тому, можливість безпосереднього спілкування з високопоставленим гостем виявилася гарною нагодою почути аргументовані відповіді на хвилюючі питання. Під час зустрічі Олег Цуркан задавав слушні і змістовні запитання міністру, брав жваву участь в обговоренні та обміні думками.

На зустрічі панувала атмосфера повної довіри і щирої емоційності. Йшлося передусім про розвиток матеріально-технічної бази університету та гостру необхідність створення на базі університетів і коледжів сучасних центрів технічного забезпечення аграрних технологій. Як зазначив Роман Лещенко, державно-приватне партнерство має в практичній площині набути якісно нових методів. «Ми будемо давати державні дотації та інші форми державної підтримки аграрного виробництва тим підприємствам, які співпрацюють і допомагають аграрній освіті та науці», – відзначив міністр.

В співдружності ВНАУ багато відданих своїй професії та своєму покликанню людей. Під час конференції міністру розповіли про те, як ВНАУ відстояло землі для науково-дослідної діяльності студентів, аспірантів, докторантів та науково-педагогічних працівників університету. Коментуючи ситуацію, міністр висловив переконання, що аграрному університету необхідні землі для дослідів, техніка та лабораторії, і ніхто не має права зазіхати на землі де формуються кваліфіковані фахівці для АПК.

Апогеєм зустрічі Романа Лещенка з науково-педагогічним колективом та студентством університету стало його публічне прийняття пропозиції президента університету Григорія Калетніка очолити Наглядову раду ВНАУ. «Григорію Миколайовичу, пропозицію приймаю. Незалежно від посади чи статусу, який буде в мене, я буду допомагати і сприяти вашій Альма-матер», – ці слова міністра отримали у відповідь гучні оплески, як свідчення взаємної поваги учасників зустрічі до щирих слів Міністра Романа Лещенка.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}