Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Ekskyrsia

Молодість – найцінніший дар людини

Молодість – найцінніший дар людини. В цей час енергія б’є через край. І головне - не втратити мить, щоб спрямувати її в потрібне русло.

Саме цим 3 квітня займалися викладачі Ладижинського коледжу ВНАУ спільно з енергетиками ДТЕК Ладижинської ТЕС під час екскурсії на енергопідприємстві. Це був профільний захід для 30 студентів 2 курсу факультету механізації.

Звісно, основним виробництвом на ТЕС є електрична енергія, проте, на станції є ще чимало допоміжних цехів, котрі забезпечують надійну роботу обладнання. Студенти побували лише в двох із них – в лабораторії металів та цеху допоміжного виробництва.

«Лабораторію металів ДТЕК Ладижинської ТЕС фахівці сміливо порівнюють з кваліфікованим лікарем, котрий перед тим, як лікувати пацієнта, повинен його оглянути та встановити точний діагноз. Так і працівники лабораторії металів першими проводять ретельну діагностику і нового обладнання і устаткування, котре виводиться в ремонт. Адже ТЕС – це величезна кількість металевих механізмів та споруд. А метал, як відомо, має властивості іржавіти, зношуватися, тріскатися та ін. Тому дуже важливо вчасно виявити його дефекти», – зазначив під час зустрічі з студентами начальник лабораторії Віталій Заєць.

Студенти мали змогу закріпити отримані під час навчання в коледжі знання і на власні очі побачити, як енергетики перевіряють щільність металу на сучасному обладнанні руйнівними методами, якість – ультразвуковою апаратурою, а також визначити склад металу за допомогою спектру, адже різні метали відбивають світло по-різному.

Показали студентам Ладижинського коледжу ВНАУ і найбільші в області верстати, які можуть обробляти деталі розміром 3 м в діаметрі. Є такі в цеху допоміжного виробництва ДТЕК Ладижинської ТЕС. Проводив екскурсію майстер виробничої дільниці підрозділу Володимир Шимко, котрий за дивним збігом обставин є випускником Ладижинського коледжу ВНАУ. За словами Володимира, більшість необхідних запчастин виготовляють на місці золоті руки фахівців цеху. І енергетики дуже сподіваються, що випускники Ладижинського коледжу виявлять бажання будувати свою кар’єру саме тут – в цеху допоміжного виробництва. Адже токарі сьогодні на ринку праці – то великий дефіцит.

«Особливо приємно, що на Ладижинській ТЕС працює чимало наших випускників, – зазначив Валентин Поберезький, викладач дисципліни «Конструкційні та електротехнічні матеріали» Ладижинського коледжу ВНАУ. – Я тут зустрів чимало знайомих обличь, і це говорить про те, що ми працювали не марно. Наші випускники вдосконалили свою теоретичну базу та мають змогу працювати на одному з найпотужніших підприємств області».

Не проти кар’єри енергетика і студент 2 курсу Ладижинського коледжу Андрій Тихонюк із Куни. Під час екскурсії Андрій відзначив для себе, що міг би застосувати здобуті в коледжі знання в лабораторії металів Ладижинської ТЕС. Та каже, що спочатку потрібно отримати диплом.

«Ми запрошуємо на роботу випускників технічних коледжів та ВНЗ, адже для нас затребуваними залишаються технічні спеціальності: слюсарі, токарі, зварювальники, обхідники та ін. Як не прикро, але працювати руками бажаючих мало, адже сьогодні більшість молодих людей бажають стати юристами, економістами, ІТ- фахівцями, – підкреслює директор ДТЕК Ладижинської ТЕС Олександр Бобрик. – Всі працівники Ладижинської ТЕС офіційно працевлаштовані, заробітна плата виплачується без затримок і в повному обсязі. У нас повний соціальний пакет, навчання без відриву від виробництва, що дає можливість кар’єрного росту. Нам потрібна молодь. Навчайтеся, здобувайте освіту і будуйте свою кар’єру в дружній команді енергетиків».

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}