Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Rada

Нарада директорів

15 червня 2018 року на базі Технологічно-промислового коледжу ВНАУ відбулась Рада директорів коледжів і технікумів Вінницької області. Одне з основних питань - обговорення проекту Закону України «Про фахову передвищу освіту».

Робота пленарного засідання розпочалась з виступу заступника голови Вінницької обласної державної адміністрації Ігоря Івасюка. Ігор Дмитрович зазначив, що наразі коледжі у пошуках своєї ніші у системі освіти, незважаючи на складну та невизначену ситуацію політика повинна бути спрямована на пошук оптимальних шляхів вирішення та збереження відповідної ланки. Оскільки без коледжів та технікумів неможливо забезпечити реалізацію конституційного права громадян на отримання якісної освіти.

Про особливості проведення вступної кампанії у 2018 році зупинився заступник директора Департаменту освіти і науки Вінницької облдержадміністрації, начальник управління професійної освіти, інноватики та науки Валерій Бачинський.

Про проблеми та перспективи розвитку коледжів та технікумів розповів кандидат педагогічних наук, директор Вінницького технічного коледжу, голова Ради директорів коледжів та технікумів Вінницької області Олег Домінський. Олег Станіславович акцентував увагу на необхідності прийняття Закону України про Вищу передфахову освіту з метою визначення статусу коледжів, які не ввійшли до структури університетів.

Темою виступу доктора економічних наук, професора, академіка НААН, президента Вінницького національного аграрного університету, президента ННВК «Всеукраїнський науково-навчальний консорціум» Григорія Калетніка стало питання місця коледжів і технікумів у системі освіти. Григорій Миколайович звернув увагу на занепокоєння щодо їх місця в ланці вищої освіти, а особливо їх фінансування, висловивши думку щодо можливих шляхів вирішення.

З питанням розвитку коледжів у системі університетського центру Вінницького національного аграрного університету виступив кандидат сільськогосподарських наук, доцент, ректор Вінницького національного аграрного університету, віце-президент ННВК «Всеукраїнський науково-навчальний консорціум» Віктор Мазур, який провів порівняльний аналіз статусу коледжів в структурі ВНЗ III-IV р.а та коледжів які є окремими самостійними юридичними особами, вказавши на високий ступінь захищеності структурних підрозділів ВНАУ.

За результатами роботи засідання Ради директорів коледжів та технікумів Вінницької області було сформовано ряд пропозицій з огляду на практичний досвід діяльності навчальних закладів щодо можливих шляхів розвитку закладів освіти, які знаходяться в структурі ВНЗ та які є окремими юридичними особами.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}