Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
20 nas 1

Насильство в сім’ї

Насильство в сім’ї одне із найпоширеніших явищ в сучасному суспільстві. Зазвичай люди, які зазнають домашнього насильства, не розуміють, що зіткнулись із ним. Відповідно до закону «Про попередження насильства в сім’ї» насильством в сім’ї вважаються будь-які умисні дії фізичного, психологічного чи економічного спрямування одного члена сім'ї по відношенню до іншого члена сім'ї, якщо ці дії порушують його конституційні права і свободи, як людини та громадянина і наносять йому моральну шкоду, шкоду його фізичному чи психічному здоров'ю.

З метою протидії насильства, виявлення його ознак та порядок покарання за вчинення неправомірних дій по відношенню до інших, для студентів третього курсу, куратор групи Нагачевська Світлана, було проведено виховну годину на тему: Насильство в сім’ї. Провели її начальник відділу «Ладижинське бюро правової допомоги» Шаран Роман, заступник начальника відділу «Ладижинське бюро правової допомоги» Дерещук Олександр та інспектор з ювенальної превенції сектору превенції Ладижинського відділення поліції Бершадського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Кривенька Тетяна.

Під час виховної години присутні дізнались про види насильства, причини його виникнення, які випадки можна віднести до цієї категорії, методику протидії проявам такого виду агресії, а також було зазначено те, що отримати відповідь, роз’яснення чи довідкову інформацію можна, звернувшись на урядову «гарячу лінію» за номером телефону 1545 у цілодобовому режимі та безкоштовно в мережі фіксованого зв’язку Укртелекому, телефонів мобільних операторів Київстар, Vodafone, Lifecell. Оформити звернення можна також через реєстраційну форму, яка розміщена на веб-сайті Урядового контактного центру за посиланням: https://ukc.gov.ua

Наостанок хочеться подякувати за одержану корисну інформацію та зазначити, що завдяки таким заходам можна захистити себе та своїх рідних, адже це наш першочерговий обов’язок.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}