Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
P r

Перші весняні польові роботи

2023 рік дивує нас своєю аномальною погодою – відсутністю метеорологічної зими, а весну відчуваємо з перших днів березня: це ранній приліт птахів, плюсова температура вночі, цвіт первоцвітів, сокорух дерев і відновлення вегетації озимих зернових культур.

Не забарилась і робота в полі. На полях учбового господарства Ладижинського фахового коледжу ВНАУ розпочато перші польові роботи –закриття вологи. Це перший технологічний процес, який виконують весною в полі для того, аби зруйнувати ґрунтові капіляри, через які інтенсивно випаровується волога. Закриття вологи проводять з метою покращення структури ґрунту та максимального збереження вологи, яка залишилась після танення снігу, збалансування співвідношення повітря та вологи у верхньому шарі ґрунту, зруйнування кірки та вирівняння поверхні поля. Цей технологічний процес актуальний кожного року, адже волога життєво необхідна для росту і живлення рослин. Окрім того, закриття вологи стимулює прогрівання ґрунту, що в свою чергу сприяє проростанню бур’янів, які потім можна буде знищити за допомогою передпосівної культивації.

Викладачі агрономічних дисциплін розповіли здобувачам освіти групи А-31 спеціальності 201 «Агрономія» про доцільність проведення культивації та провели «мозковий штурм» із загальних питань агрономії. Студенти із задоволенням брали участь в обговоренні і відзначили, що навчання в реальних умовах не тільки допомагає краще ознайомитися з процесом, але й приносить неабияке задоволення.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}