Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Prat1

Екскурсія на ПрАТ «Зернопродукт МХП»

Надання якісних освітніх послуг є передумовою підвищення рівня конкурентоздатності на ринку праці, що також є соціальною складовою, яка передбачає реалізацію права на перше робоче місце та відповідну соціальну адаптацію молоді. Участь роботодавців є важливою складовою у формуванні освітньої системи, оскільки вони є замовниками фахівців з певними Важливо не ототожнювати досвід здобувачів освіти, які паралельно поєднують роботу і навчання з дуальною освітою. За такою схемою здобувач освіти пропускає заняття, які потім доводиться відпрацьовувати. За дуальної форми здобуття освіти робота не шкодить навчанню, а є його невід’ємною складовою.

Стейкхолдери коледжу ПрАТ «Зернопродукт МХП» спільно з керівництвом Ладижинського фахового коледжу Вінницького національного аграрного університету організували навчальну екскурсію до підприємства, щоб показати студентам, майбутнім аграріям, приклад успішного господарювання. Дванадцять студентів спеціальності «Агроінженерія» (молодший бакалавр), п’ять студентів спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» та троє викладачів коледжу побували в офісі та на виробничих підрозділах ПрАТ «Зернопродукт МХП».

Prat2

Студентів гостинно зустріли і познайомили зі структурою управління, напрямками та принципами роботи провідних спеціалістів та менеджерів підприємства. Володимир Прокопчук, Андрій Шевчук, Михайло Залевський, Оксана Рева та Олена Азєєва розповіли студентам історію розвитку підприємства, показали шляхи успіху, які привели до того, що воно стало одним з найпотужніших сільськогосподарських підприємств нашої держави – підприємством європейського рівня.

Екскурсія почалася з СТО підприємства в м. Ладижин, де провідний спеціаліст Ельдар Едемов познайомим з особливостями ремонту вузлів та обладнання с-г техніки, що було особливо захопливо для майбутніх спеціалістів зі спеціальності «Агроінженерія». Також студентів познайомили з роботою одного з кращих виробничих підрозділів підприємства, а саме Гайсинського підрозділу ПрАТ «Зернопродукт МХП», де студенти мали змогу познайомитись з кращими спеціалістами та майбутніми наставниками, зокрема Сергій Цимбалюк, Юлій Поберезький, Сергій Смілянець познайомили з сучасним машино-тракторним парком господарства, розташованого в с. Краснопілка та дали змогу долучитись до сезонних робіт на полях господарства. Студенти з цікавістю слухали практичні поради щодо вирощування зернових та технічних культур: пшениці, кукурудзи, соняшнику та ріпаку, адже саме вони складають сівозміну господарства. Поряд з цими культурами у господарстві займаються насінництвом кукурудзи на зрошуваних землях та соняшнику. Господарство має потужності з виробництва органічних добрив.

Приємно вразили теплі відносини в колективі та захоплення спеціалістів своєю роботою. В колективі переважають молоді фахівці, які опановують найсучасніші технології, обладнання, комп’ютеризовані системи управління, що додає впевненості не боятися відповідальності і старанно вивчати теорію.

За ініціативи керівництва ПрАТ «Зернопродукт МХП» та Ладижинського фахового коледжу Вінницького НАУ розроблено план проведення дуальних занять, узгоджені тематики із робочими програмами професійних дисциплін, що викладаються на освітніх програмах, підібрано професіоналів-практиків, які беруть участь у освітньому процесі.

Слід наголосити, що це не разова акція, не екскурсія чи гостьова лекція. Це системні заняття з угодженим розкладом, протягом усього періоду викладання освітнього компоненту, це можливість безпосередньо у виробничих умовах набути задекларованих компетенцій та програмних результатів навчання.

Дякуємо керівникам та працівникам ПрАТ «Зернопродукт МХП» за цікаву екскурсію та позитивні емоції. Бажаємо, щоб та земля, яку так дбайливо обробляють, відповідала завжди щедрими врожаями.

Слова вдячності висловлюють студенти і адміністрації коледжу за можливість відвідати сучасне підприємство та поринути в робочий процес.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}