Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Priva 1

Інновації в сфері банківської діяльності

ПриватБанк — найбільший за розмірами активів український банк і лідер роздрібного банківського ринку України. В рамках вивчення дисципліни «Фінанси» у Ладижинському коледжі Вінницького НАУ 21 лютого відбулася зустріч студентів 3 курсу економічного відділення із працівниками Ладижинського відділення «Приватбанку».

ПриватБанк відомий своїми інноваціями. Так, ще на початку 2000-х років. (після запуску системи «Приват24») банк став одним із перших у світі, що почав використовувати одноразові динамічні SMS-паролі. Серед останніх нововведень інтернет-банкінгу — можливість входу через QR-код, а до кінця 2014 року ПриватБанк планував вперше у світі запровадити вхід через голосову ідентифікацію.

На початку травня 2014 року на форумі банківських інновацій FinovateSpring 2014 в місті Сан-Хосе, Каліфорнія, команда ПриватБанку представила перший у світі безконтактний Android-банкомат. Новий банкомат дозволяє для зняття грошей використовувати замість типової клавіатури смартфон або Google Glass. За підсумками голосування журі, topless-банкомат ПриватБанку було визнано переможцем FinovateSpring 2014, а його оригінальна презентація отримала приз Best of Show.

У травні 2014 року ПриватБанк перевів усіх своїх співробітників, що обслуговують клієнтів, на iPad. Як повідомили в банку, у відділеннях працюють понад 8 тис. iPad зі спеціальними фінансовими додатками банку. Використання мобільних планшетів дозволить обслуговувати клієнтів оперативніше та без черг.

ПриватБанк належить до найбільших розробників мобільних платіжних додатків в Україні. Окрім «Приват24» існують інші різноманітні додатки серед яких iPay (дозволяє приймати до оплати картки Visa та MasterCard з мобільного телефону, планшета та персонального комп'ютера), SendMoney (додаток для швидкого переказу грошей на картки з голосовим керуванням і автоматичним запам'ятовуванням шаблонів), «ФотоКасса» (додаток для оплати рахунків за допомогою фотокамери телефону) та інші.

2016 року ПриватБанк посів перше місце в рейтингу інноваційних компаній України за версією сайту forbes.net.ua.

15 травня 2018 року спільно з компанією «Apple» запровадив систему NFC оплати «Apple Pay», а до того з компанією Google — «Google Pay».

Представники розповіли студентам коледжу про функціональні можливості та використання мобільного додатку «Приват24» та запросили взяти у дні «Приватбанку» , адже у відділенні проводиться позачергове обслуговування студентів (для випуску і перевипуску банківських карток).

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}