Приймальна комісія: +38 (097) 668-3-668
24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 5
Molodm

Профілактика ризикової поведінки серед молоді

26.02.2019 року в Ладижинському коледжі ВНАУ був проведений психологічний тренінг зі студентами 4-го курсу на тему: «Профілактика ризикової поведінки серед молоді», за підтримки благодійного фонду МБФ «Місія в Україні».

Мета тренінгу – здійснення діагностики наявних ризиків серед студентів навчального закладу та попередження явища ризикованої поведінки в цілому.

Щодня кожен з нас ризикує: нехтуючи загальновідомими правилами поведінки та своїми обов’язками, перебігаючи дорогу на червоне світло, запізнюючись на навчання чи роботу та ін. Але найбільше ми ризикуємо у той приємний час, коли закохуємось. Адже тоді стаємо неуважними, беззахисними, вразливими, занадто відкритими та довірливими, хоча при цьому й залишаємось дуже милими. Без перебільшень можна стверджувати, - у момент закоханості нам хочеться подарувати об’єкту кохання цілий світ! І порівняно з цими глобальними планами наша сексуальність часто стає всього лише чи не єдиним доказом такої любові. А от чи завжди саме ця закоханість стає коханням усього життя? Трапляється і таке, що все швидко минає, лишаючи неприємні спогади та наслідки у вигляді хвороб, небажаної вагітності, аборту, безпліддя, депресії, самотності, болю…

Хто дасть відповідь на актуальні питання сучасної молоді, коли «про це» не прийнято говорити? Чи почує підліток постулати батьків, коли прагне довести своє право жити як вважає за потрібне?

Необхідно встигнути своєчасно достукатися до підлітка, юнака, попередити його про ціну «дорослого життя».

На шляху до самоствердження на нього чекатиме чимало спокус, що призводять до великих розчарувань - ранній сексуальні стосунки, цигарки, горілка, наркотики. Тому вкрай важливо розповісти йому про негативні наслідки ризикованої поведінки для фізичного та психічного здоров’я. Причому, поговорити на рівних, із повагою, відверто та чесно.

Чіткі відповіді на ці та багато інших питань студенти отримали під час зустрічей з консультантами МБФ «Місія в Україну» та відвідавши курс з програми «Профілактика ризикованої поведінки», що розкриває питання з наступних тем: «Людське життя – найголовніше диво!», «Правда про аборт і його наслідки» і т.д.

Наголошуємо, що наша програма цікава не лише для підлітків і молоді, а й для дорослих, адже кохання може захопити у будь-якому віці! Самі заняття передбачають використання цікавої наочності, ігри, фільми, відкритий діалог і відповіді на анонімно надіслані питання.

МБФ «Місія в Україну» працює вже понад 20 років, надаючи абсолютно безкоштовні послуги усім, хто потребує нашої допомоги. Також ми маємо гарні рекомендації від клієнтів та слухачів курсу «Профілактика ризикованої поведінки». Усі слухачі зізнаються, що прослухавши курс знову і знову, щоразу відкривають для себе щось нове. Маємо надію, що наші досвід і бажання допомогти можуть стати корисними саме для Вас.

Molodm2

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}